Ford Otosan Üretim Arası Süresini Uzatma Kararı Aldı

0

Türkiye otomotiv sanayisinin önemli isimlerinden bir tanesi olan Ford Otosan, corona virüs salgını sonrasında, salgını yönelik önlemler kapsamında üretime geçici bir süre ara vermişti. Diğer otomotiv markalarının bir bir fabrikaları faaliyete geçirme kararı sonrasın da tekrar üretime geçmesi düşünülen Ford Otosan, üretim arasını uzattığını açıkladı.

Otomotiv devi ilk olarak üretim arası kararını 18 Mart itibariyle almıştı. Karar sonrası Kocaeli ve Eskişehir şehirlerinde bulunan fabrikaların 6 Nisan’a kadar üretime ara verileceği söylenmişti. Sonrasın da üretim arasını 1 hafta daha erteleyen Ford Otosan açılış tarihini 13 Nisan’a, sonrasında ise 27 Nisan’a kadar uzattı.

Üretim Arası Mayıs’a Kadar Ertelendi

Fakat önümüzdeki hafta açılması beklenen Ford Otosan fabrikalarının üretime ara süreli bu kez tekrar uzatıldı. Yeni alınan kararlar doğrultusun da Ford Otosan fabrikaları 4 Mayıs 2020 tarihine kadar üretime verdiği arayı devam ettirecek. Otokar, Honda, Hyundai, Renault, Anadolu Isuzu ve Toyota gibi markaların üretime devam kararı aldıkları bu zaman da Ford’un üretim arasını uzatma kararı biraz şaşkınlık yarattı. Bunun nedeni öyle sanıyoruz ki 28 Mart tarihinde iki Ford Otosan çalışanının Corona virüs testinin pozitif çıkması olabilir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası