2019 Nissan LEAF Nismo RC Yarış Arabası Tanıtıldı

0

Japon üretici Nissan daha önce üretmiş olduğu ve 2019 modeline özel tamamen yenilediği 2019 Nissan LEAF Nismo RC modelinin tanıtımını Tokyo’da gerçekleştirdi. İlk olarak asfalta 2011 yılında inen bu elektrikli model, eskiye oranla oldukça ilerleme kaydetmiş. Yeni nesil otomobil eski modele oranla da beygir ve tork gücünü de ikiye katlamış durumda. Yeni otomobil modelin ikinci jenerasyonu olarak geldi. Araç geçtiğimiz günlerde Nismo festivalinde sergilenmişti. Formula 1 pisti olan Fuji International Speedway isimli yarış pistinde yapılan etkinlikte bir de otomobilin yanında markanın Formula E yarış otomobili de sergilendi.

2019 Nissan LEAF Nismo RC Yarış Arabası Tanıtıldı

2019 Nissan LEAF Nismo RC Detayları

Yeni nesil LEAF Nismo RC modelinin kaputunun altına baktığımız zaman ise bizi 2 adet 120 kW’lık elektrikli motorlar karşılıyor. Kullanılan bu 2 adetlik motor otomobilin 4 tekerden çekiş sistemine sahip olmasını sağlıyor. Otomobilin 0’dan 100 km/s hıza ulaşması ise 3.4 saniyesini alıyor sadece. Markanın ilk asfalta inen otomobilinde ise bu değer sadece 6.85 saniye idi. Sadece bu değere baktığımız zaman bile aracın ne kadar iyileştirildiğini anlayabiliyoruz.

2019 Nissan LEAF Nismo RC Yarış Arabası Tanıtıldı

Başta da belirttiğimiz gibi 2019 Nissan LEAF Nismo RC modelinin beygir ve tork değerlerinde de oldukça önemli değişiklikler bulunuyor. Aracın toplam beygir gücü 326 seviyelerine çıkartılırken, torku ise 640 Nm seviyesine getirilmiş. Buda otomobilin 0’dan 100 km/s hıza ulaşmasında 3.45’lik bir düşüş yaşatmış. Marka tarafından ise henüz diğer teknik detayların bilgisi paylaşılmadı. Yani batarya gücünü ve menzil kapasiteleri hakkında bir bilgimiz şu an için yok. Son olarak da önümüzdeki günlerde tüm detaylarının ortaya çıkması beklenen otomobilin de sadece 6 adet üretileceği bilgisini verelim.

2019 Nissan LEAF Nismo RC Yarış Arabası Tanıtıldı

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası