Yeni Peugeot 308 2017 İle Her Yolculuk Ayrı Bir Keyif

0

Peugeot Çıkarmış olduğu 308 GTI modeli ile spor otomobil tutkunlarına hem hız hem de ekonomik sürüş keyfi sunuyordu. Şimdi ise 2017 yılında Peugeot PSA grubu bu modeli yenileme kararı aldı. Yeni Peugeot 308 de çok önemli değişiklikler olurken bunların başında ise ön taraf tasarımı dikkat çekiyor.

Yeni tasarlanan ön ızgarası, çizgilerin çok güçlü olduğu bir ön kaput tasarımı ve standart donanımda yer alan LED farları ile bütün rakiplerini geçmeyi başarıyor. İç tarafta da ise önemli değişikler sunmakta olup yeni olarak tasarlanan grafikler ile uydu navigasyonu eklenmiş olup yeni Peugeot 308 cockpit eklendi. Burada bütün işlemler kolayca ulaşabilirken uydu üzerinden navigasyon ile çok büyük avantaj elde ediyor.

Yeni 308 6 Farklı Donanım Paketi ile Sunulacak

Ülkemizde 6 farklı donanım paketi ile sunulacak olup bunlar; Access, Active, Allure, GT Line, GT ve GTi dir. Her donanım serisinde çok iddialı bir şekilde gövde tasarımları dikkat çekerken özellikle aerodinamik açıdan çok iyi konumdadır. Köşe ve sert tasarımları ile havayı çok iyi içine çekerek dışarıya kayıp olmadan vermekte olup ızgara yapısı sayesinde motora en temiz havayı vermektedir. Gündüz led farları ve led tasarımları göz doldururken bunu en düşük donanım paketinde bile görmek mümkün halde. Aslanpençesine bezeyen stop lambaları ile birlikte oldukça ilgi çekmekte ve bu ayrıca arabanın aerodinamiğini çok iyi etkilemektedir.

Yeni 308 Öncelik Güvenlik

Yeni 308 de en öne çıkan özellikler arasında ise sürücü destek sistemleri gelmektedir. En son teknoloji benimseyerek donatılan 308 lerde 8 adet sürücü destek sistemi bulunuyor. Bunlara yeni eklenenler ise Aktif Güvenlik Fren Sistemi ve Aktif Şerit Takip Sistemi olmaktadır.

Yeni 308 araçların otomatik vitesli araçlarında kendi kendine fren yaparak durdurabilme teknolojisine sahiptir. Bu teknoloji ise PSA grubunun kullanmış olduğu ilk araç modeli olarak öne çıkmaktadır. Diğer bir en can alıcı özelliği için şehir içlerinde dar alanlara park sorunu yaşanmasına değinmiş olmakta olup 180 derece açılı bir kamera ile park edilecek yeri tarayıp park yardımcı modülü de yer almaktadır.

Yeni 308, Yeni Motor, Yeni Şanzıman

Yeni 308 araçlarında sunulacak olan yeni motor ve şanzıman sadece GT donanımı ile verilecek. Bu motor Blue HDi 180 S&S olurken yeni geliştirilmiş olan 8 ileri tam otomatik EAT8 şanzıman ile birlikte verilecek. PSA grubunun ilk defa 308 lerde kullanacağı BlueHDİ 130 S&S modeli ise şu andan büyük ilgi görmeye başladı. Yeni 6 ileri vites ile güçlendirilmiş olan motor yakıt açısından çok iyi bir performans sağlarken performansı açısından ise hiç ödün vermiyor. Yapılan testler de motor kendini çok iyi kanıtlarken yeni 308 bu motordan beklentileri çok fazla.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası