Yeni Mercedes GLA İç Tasarımı İlk Defa Yayınlandı

0

Alman otomotiv devi Mercedes firması Yeni Mercedes GLA iç tasarımı firma tarafından paylaşıldı. 11 Aralık’ta tanıtımı yapılacak tanıtımdan önce ilk fotoğraf yayınlandı. Kör nokta çıkış uyarı sisteminin bulunduğu paylaşılan fotoğraftan kolayca anlaşılabiliyor. Bu sayede aracın çok daha güvenli bir sürüş sağlayacağı düşünülüyor.

Mercedes-Benz firmasının yeni SUV modeli Mercedes GLA bu ay içinde 11 Aralık’ta tanıtılacak. Tanıtıma kısa bir süre kala araçla alakalı çeşitli paylaşımlar yapıldı. Aracın dış siluetini paylaşan Mercedes şimdi de iç tasarımıyla alakalı bir fotoğraf yayınladı. Aracın iç tasarımına yönelik fotoğraflar da araç hakkında heyecanlandırdı.

Yeni Mercedes GLA iç tasarımı çok da fazla şaşkınlık yaşanmadı. Aynı platformdaki A-Class Sedan ve diğer kompakt Mercedes modelleriyle de oldukça benzerlik göstermekte. Buna göre araç A-Class ile çok benzer bir tasarıma sahip olacağı tahmin ediliyor. Buna göre direksiyon simidi, dijital kontrol paneli ve havalandırma deliklerini konusunda A-Class Sedan modeliyle büyük benzerlik gösteriyor.

Yeni Mercedes GLA İç Tasarımı İlk Defa Yayınlandı

Kör Nokta Çıkış Uyarı Sistemi

Kör nokta çıkış uyarı sistemi araca birçok yenilik getirdi. Aracın güvenlik donanımının arttığı kabul ediliyor. Bu fonksiyonla beraber araç sürücüye uyarılarda bulunabiliyor. Aracın paylaşılan fotoğrafında yan aynalarda yaklaşan bir bisikletli görülüyor. Araç sahibi de duran araçtan çıkmak isterse araç bu durumu algılayıp kapıyı açmayabiliyor. Kör noktalarda yani aracı süren kişinin fark edemediği ama aracın fark ettiği durumlarda tepki verebiliyor.

Bu özelliğin kullanılabilmesi için bu sistemin aktif hale getirilmesi gerekiyor. Aracın kontağı kapatıldıktan sonra üç dakikaya kadar yine aracın bu sistemi aktif halde. Üç dakika sonra ikaz lambası üç kez yanıp sönüyor ve sistem inaktive oluyor.

Önceki GLA modeline göre yeni modelde uzunluk 2,5 santimetre daha kısa olacak. Aracın boyu kısalmış olsa da selefine göre daha iyi bir koltuk mesafesini sunacağı öne sürülüyor. Kaputunun altındaysa yedi ileri otomatik vitesle beraber 220 beygirle 2 litrelik turboşarjlı olan bir motora sahip olacak. Turbo şarjlı motor dört silindire sahip olacak otomobil AMG, önümüzdeki hafta yapılacak tanıtımla tüm halka tanıtılacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası