Yangın İhtimali Nedeniyle Nissan Araçlarını Geri Çağırdı

0

Japon otomobil devi Nissan aldığı ani bir karar ile 450.000 aracını geri çağırdı. Otomobil devi ABD’de Nissan araçlarını geri çağırdı, şirket araçlarını geri çağırmaya neden olarak sızma problemini gösterdi. Araçlarda sızma problemiyle oluşan durum sonrasında yangın çıkma riskine karşın geri çağırma kararı alındı.

Japon Otomobil üreticisi daha önce Eylül ayında 1 milyon 200 bin aracını geri çağırmıştır. Bu olandan kısa bir süre sonra şimdide 450 bin aracını geri çağırdı. Çıkan haberlere göre araçta fren hidroliğinin yangına yol açma ihtimalinin bulunması sebep gösteriliyor.

2015 – 2018 Modeller Geri Çağrılıyor

Nissan aldığı karar ile 450 bin aracını geri çağırıyor. Geri çağrılan araçlar arasında 2015 – 2018 Murano ve 2016 – 2018 Maxima araçlar bulunuyor. Şirket daha önce 1 milyon 200 bin aracını geri çağırmıştı, bu araçlar içerisinde yine bu modeller de bulunuyordu.

Eylülde gerçekleşen geri çağırmada gösterilen sebep oldukça hafifti. Geri çağırma manevralar sırasında oluşan ekran görüntüsünün tamamen siyaha dönme problemi yüzünden araçlar geri çağrılmıştı. Eylül ayındaki bu geri çağırma birçok araç modeli için geçerliydi. Şuan ki geri çağırma ile herhangi bir ilişkisi bulunmuyor.

Birçok Araç Üreticisi Aracını Geri Çağırıyor

Son dönemlerde yaşanan araç geri çağırma sadece Nissan’a özel bir durum değil. Birçok otomobil üreticisi araçlarında yaşanan olası bir sorun için geri çağırma işlemine başvuruyor. Daha önce yine eylül ayında Amerika otomotiv şirketi Chevrolet, Malibu model araçlarında kronik bir hata -tespit etmiş ve geçen yıl piyasaya sürdüğü 180.000 aracını geri çağırmıştı.

Chevrolet Malibu marka araçlarda yaşanan problem motor modülünden meydana geliyordu. Yazılım kaynaklı yaşanan bu problem araçtaki yakıt enjektörünün devre dışı kalmasına neden oluyordu. Bu nedenle aracın motoru ya çalışmıyor yada yolda seyir halindeyken birden bire herhangi bir zaman durabiliyordu. Volvo marka araçlar için de daha önce çağırma haberleri çıkmıştı. Volvo birçok modeli için olası bir yangın durumuna karşın yangın haberi olmamasına rağmen geri çağırma işlemini sağlamıştı.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası