Volkswagen Polo GTI’ın Sedan Versiyonu Tanıtıldı

0

Bugünler de düzenlenmekte olan Sao Paulo Uluslararası Otomobil Fuarı bir çok otomotiv devine ev sahipliği yapıyor. Markaların bir çok yeni modelini tanıttığı fuara katılanlardan biri de Alman otomotiv devi Volkswagen idi. Alman devi fuarda dün ilk olarak pick-up modeli olan Tarok modelini tanıttı. Bugün ise marka Virtus GTS ismini verdiği yeni bir konsepti ziyaretçilerin beğenisine sundu. Virtus GTS aslında Volkswagen Polo GTI modeline karşılık gelmekte. Zaten otomobilin dış tasarımına baktığımız zaman da bunu anlamak çokta zor değil. Markanın Virtus GTS modeline Güney Amerika pazarında satışa sunulan bir sedan desek yanlış olmaz.

Marka her ne kadar otomobili konsept olarak adlandırmış olsa da, Virtus GTS modelinin seri üretimine başlanması çokta imkansız görünmüyor. Genel olarak aracın hatlarına ve donanım seçeneklerine bakıldığı zaman hatchback modelinden her ne kadar bir farkı görünmese de, tanıtımı yapılan aracın motoru Polo GTI’den farklı geldi. Normal Polo modelinin kaputunun altında 2.0 litrelik bir hacime sahip turboşarjlı bir motor bulunuyordu ve bu motor da 200 beygirlik güç üretiminin yanı sıra 320 tork değerini sürücüsüne sunuyordu. Tanıtılan Sedan model de ise 1.5 litrelik hacimli bir TSI üniteye yer verilmiş. Polo ile Golf modellerin de seçilebilen bu motor seçeneği ise 150 beygirlik bir güç üretimine ve 250 Nm tork değerlerine sahip.

Opsiyon Listesi Yok

Yeni Sedan modelin kardeşi Polo GTI ile farklarından biri de şanzıman seçenekleri. Avrupa pazarında satışta bulunan Polo GTI modelinin 6 ileri manuel ve 6 ileri DSG şanzıman seçeneği bulunuyor. Virtus GTS modelin de ise bu sadece manuel olarak belirlenmiş. Virtus GTS ve Polo GTI modellerinin önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde Brezilya pazarında satışa sunulması bekleniyor. Öğrendiğimize göre de bu pazarda Polo GTI modeli tam donanımlı paket ile satılacakmış. Yani otomobillerin diğer ülkelerde olduğu gibi bir opsiyon seçeneği bulunmayacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası