Yeni Teknoloji ile Artık Araçlarda Kör Nokta Tarih Oluyor

0

14 yaşında bir çocuğun geliştirdiği teknoloji sayesinde araçlarda kör nokta tarih oluyor. Bu teknolojinin mucidi olan 14 yaşında bulunan Alaina Gassler, ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşıyor. Araçlarda kör nokta nedeniyle görünmeyen bölgeleri, kullandığı projektörler ile görünür hale getiren teknolojiyi bu küçük mucit geliştirdi.

Tüm dünya üzerinde çok sayıda trafik kazası gerçekleşiyor, bu kazaların nedenleri arasında yer alan önemli etkenlerden biri de kör noktalar olarak ortaya çıkıyor. Araçlarda tavanın, kaporta ile bağlandığı ve bu şekilde ön camı tuttuğu kısım olan ve A sütunu adı verilen yer sürücülerin görüş alanını oldukça kısıtlıyor.

Ehliyeti Yok

Otomotiv sektörü devamlı gelişen ve bir çok teknolojik yenilik getirilen bir alan olmasına karşın araçların kör noktaları konusunda tam manada bir çözüm bulunabilmiş değil. Bu konuda henüz ehliyeti bile olmayan 14 yaşında bir kız çocuğu tasarladığı teknoloji ile kökten bir çözüm üretebilir.

Amerika Birleşik Devletlerinde yaşayan ve sekizinci sınıf öğrencisi olan Alaina Gassler, otomobilin A sütunlarında kör noktada kalan yeri görüntüleyebilecek yeni bir teknolojiyi geliştirdi.

Alaina Gassler, Bilim Toplum Derneği’nin düzenlediği Broadcom MASTERS adı verilen, mühendislik ve bilim alanlarına yönelik yapılan yarışma kapsamında bu icada imza attı. Projektör tabanlı bu teknolojinin tasarımını gerçekleştiren Gassler, kör noktalar konusunda devrim niteliğine sahip olabilecek bu icadı ile yarışmada verilen 25.000 dolarlık büyük ödülünde kazananı oldu.Araçlarda Kör Nokta Tarih Oluyor

Fikir Hayata Geçecek mi?

Gelişen araç teknolojisi ile araçlar için kör nokta uyarı sistemleri geliştirilmiş olsa da, aracın her iki yanında bulunan sütunlar, araç sürücüsünün daha geniş bir görüş açısıyla araç kullanmasına malesef ki engel oluyor.

Alaina Gassler buluşuna yönelik açıklamasında, “aracın her iki yanında olan bu sütunların aracın yapım bütünlüğü içerisinde olmaları ve kaza halinde koruma görevleri bulunması nedeniyle, sütunlardan kurtulmanın mümkün olmadığını ancak tasarladığı projektör teknolojisi sayesinde ‘görünmez’ hale getirilebileceklerini” belirtti.

Gassler, bu buluşunu satmayı düşünüyor. Gassler yaptığı açıklamasında “Tesla daima araba üretimlerinde geleceği arıyor. Benim projemin ilgi duyacakları bir konu olacağı düşüncesindeyim.” açıklamaların da bulundu. Peki gerçekten; Araçlarda Kör Nokta Tarih Oluyor diyebilir miyiz? Siz de düşüncelerinizi yorum kısmından belirtmeyi unutmayın.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası