Volkswagen Atlas Tanoak Ortaya Çıktı

0

Newyork Otomobil Fuarı’nda görünen ve Amerika topraklarına adım atmış ilk Volkswagen grubu pick-up’ı olan Volkswagen Atlas Tanoak ziyaretçileri kendine hayran bırakmayı başardı. Herkesi heyecanlandıran bu araç için önümüzdeki süreçte malesef şirket tarafından herhangi bir seri üretim planı duyurulmadı.

Kuzey Amerika Bölgesi için açıklamalarda bulunan bölgenin Volkswagen CEO’su Hinrich Woebcken, tanıtımı yapılan araçta dahil hiç bir pick-up modelini Amerika’da satma taraftarı olmadığını da kesin bir dille belirtti. Geçtiğimiz haftalarda bir röportaj sırasında soruları yanıtlayan Woebcken, ABD’deki vatandaşların kullandıkları markalara çok sadık olduğunu, bu durumda pazara yeni modellerin girmesinin oldukça zor olduğunu ifade etti. Aynı zamanda bölgedeki pick-up satışları da VW grubu içinde hiç yeterli değil.

Volkswagen Atlas Tanoak İç Tasarım

Hinrich Woebcken yaptığı açıklamada; ”Herşeyden önce aslında en büyük sorunlardan biri pazarın küçüklüğü. Rakamsal veriler çok düşük seviyelerde yer alıyor ve tatmin edici değil.” ifadelerine yer verdi. Ayrıca Woebcken; ”Hali hazırda güncel kategorilerimizde uygulamamız ve geliştirmemiz gereken daha bir çok şey var. Yani bu pick-up şimdilik bizim ilk sıradamızda yer almıyor.” diyerek bir nevi açık bir kapıda bırakmış oldu.

Volkswagen Atlas Tanoak Konsol

VWAtlas Tanoak

Yeni görücüye çıkan Volkswagen Atlas Tanoak uzunluğu piyasada şu an aktif olarak satışı bulunan Honda Ridgeline’dan sadece 10 cm daha uzun. Bu etkileyici pick-up Alman devinin neredeyse tüm modellerinde kullandığı MQB platformu ile tasarlanmış. Yeni Tanoak, markanın Atlas Crossover modeline oranla 40 cm daha uzun bir araç ve 5 cm kadar da daha büyük. Ayrıca aracın aks mesafesi de Atlas Crossover’e göre 28 cm farklılık gösteriyor.

İlk bakıldığı zaman Atlas modelinden izler barındıran Tanoak, diğer serilere oranla daha yırtıcı ve atik bir görünüme kavuşmuş. Tabi ki yeni modelde beklenildiği gibi bir dizi yeniliği ve detayları da bünyesinde sıralıyor. İlk bakışta gözden kaçmayan ve ön kısımda yer alan ışıklı marka logosu, aydınlatılmış araç ızgarası ve 20 inç’lik jant seçimi bunlardan sadece birkaçı.

Volkswagen Atlas Tanoak Yan Görünüm

Yeni Sürüş Modları

Konsol bölgesinde yer alan ve gözden kaçmayan bir diğer yeniliklerden birisi de daha kalın üretilen vites topuzu ve eklenen sürüş modu değiştirme kolu. Yol şartlarına ve araziye daha uyumlu haline getirmek amacıyla da eldivenle bile rahat sürüş imkanı sunan model, sürücülerin rahatlığı için ise koltukların yanında yer alan destekleri geliştirmiş.

Motor seçeneklerin de bir değişikliğe gitmeyen VW, Tanoak modelinde de 3.6 litrelik bir V6 motordan vazgeçmemiş. 276 bg gücüne sahip bu motor ayrıca 360 Nm tork üretimine sahip. Üretilen bu güç ise 8 ileri vitesli şanzıman ile tekerlere iletiliyor. Yeni Atlas Tanoak normalde kullanılan 4Motion AWD çekiş sistemine ek olarak farklı off-road modlarını da bünyesinde bulunduracak.

Volkswagen Atlas Tanoak Arka Görünüm

Adını California bölgesinde bir ağaçtan alan Tanoak oldukça havalı bir model. Diğer markaların pek ağırlık vermediği bu pick-up modellerin az satışı bulunsa da Toyota ve Chavrolet markaları, Tacoma ve Colorado ile pick-up modellere olan ilginin halen olduğunu da kanıtlamıştı. Aslında VW grubunun seri üretime geçmeyeceğini söylemesine rağmen aracı tanıtması tamamen piyasanın nabzını ölçmek. Öyle ki araç yeteri ilgiyi ve talebi karşılarsa Alman markanın Volkswagen Atlas Tanoak modelini seri üretime geçirmesinin önünde hiçbir engel bulunmuyor.

Volkswagen Atlas Tanoak

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası