Volkswagen Almanya’daki Tesisini Elektrikli Araç Fabrikasına Dönüştürecek

0

Son zamanlar da Alman otomotiv devi Volkswagen’in elektrikli araçlarla ilgili bir çok haberini duyar olduk. En son 50 milyon elektrikli araca yetecek batarya satın alan marka, şimdi de Almanya’da bulunan Zwickau tesisi için büyük planlar içerisinde olduklarını duyurdular. Alman devi tesisin yerine kuracağı fabrikayı yıllık 330.000 adet elektrikli araç üretim kapasitesine kavuşturmaya hazırlanıyor. Bu adımla birlikte Volkswagen, Avrupa’nın en büyük elektrikli otomobil fabrikasını da kurmuş olacak.

Yatırımlarını hız kesmeden devam eden Alman devi, bu tesisi de elektrikli araçlara uygun bir fabrika haline getirmek için toplam da 1.2 milyar Euro para harcayacak. Yeni fabrikanın üretim bandından inecek ilk modeli ise 2019 yılının kasım ayı itibariyle piyasaya sürülmesi beklenen ID Neo modeli olacak. Zwickau tesisinde şu an için sadece Golf ve Golf Estate modellerinin üretimleri gerçekleştiriliyor.

6 Farklı Model Üretilecek

Eğer her şey planlandığı şekilde devam ederse 2021 yılı itibariyle dönüşüm tamamen tamamlanacak ve yeni fabrika da toplamda 6 adet farklı elektrikli model üretimi olacak. Bilindiği gibi Volkswagen Grubu, 2025 yılına kadar çatısı altında bulunan tüm markalarında geçerli olmak üzere,toplamda 50 adet tamamen elektrikli araçlar sunmak istiyor. Zwickau tesisinin de aslında elektrikli bir fabrikaya dönüştürülmesinin sebeplerinden birisi de bu. Şu an itibariyle de tesiste görevli olan 7.700 Volkswagen çalışanı yeni fabrika için eğitim almaya başlamışlar bile. Sanırım önümüzdeki süreç içerisin de Alman devinden elektrikli modeller ile daha fazla haberler duyacağız.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası