Volkswagen 8. Nesil Golf Dijital Kokpite Sahip Olacak

0

Volkswagen 8. Nesil Golf araçları standart olarak Dijital Kokpit ile birlikte sunulacak. Tamamen dijital özellikteki yeni panellerde kullanılan düğme sayısı azalıyor. Ancak bu dijital paneller ile araç üzerinde hem daha kolay hem de daha etkin bir kullanımda mümkün hale geliyor.

Günümüzde dev otomobil üreticileri, geleneksel niteliğe sahip analog göstergeler yerine kişiselleştirilebilir özellikli ekranları kullanmaya başlıyorlar. Bu konuda Audi’nin Sanal Kokpit’i ile VW’nin Dijital Kokpit’i ideal ve başarılı örnekler arasında yer alıyor.

Daha Sade Daha Kullanışlı

Volkswagen marka araçlarda yer alan en iyi ve kullanışlı gösterge panelleri arasında dijital paneller yer alıyor fakat yeni Volkswagen 8. Nesil Golf daha da gelişmiş bir panelle birlikte gelecek. VW Golf üzerinde bulunacak bu yeni sistemde tamamen dijitallik yanında daha sade, çevrimiçi bağlantısı bulunan ve kullanımı çok daha kolay özellikler bulunacak.

Volkswagen 8. Nesil Golf modellerin de, bu dijital kokpit diğer VW modellerinden farklı olarak standart şekilde sunulacak. Bu yeni dijital kokpitte ise, dokunmatik özellikli ekrana sahip bilgi sistemi, gösterge panelleri ve çok işlevi bulunan direksiyon simidi yer alıyor. Yeni nesil Golf’te çok az sayıda fiziksel düğme bulunuyor.

Bu durum bize bundan sonrası için VW modellerinde muhtemelen bu yeni trendin uygulanacağını gösteriyor. Yeni nesil Golf’te araç kullanıcısı, bilgi eğlence sistemi içerisinde bulunan dokunmatik alanda iklim kontrolü, ses seviyesi gibi işlevleri kolay bir şekilde kullanabilecek.Volkswagen 8. Nesil Golf Dijital Kokpite Sahip Olacak

Volkswagen 8. Nesil Golf Sesli Komutlar

Volkswagen 8. Nesil Golf, dokunmatik alanda sürüş modları, klima fonksiyonları, park asistanı ve sürücü destek sistemi gibi özellikler bulunuyor. Dijital göstergenin sol kısmında yer alan ikinci bölümde ise cam ısıtma ve aydınlatma fonksiyonlarının kontrol sistemi bulunuyor. Bunun yanında ayrıca isteğe bağlı,10 inç boyuta sahip Discover Pro navigasyon sistemi ve göz hizası gösterge gibi seçeneklerde araçta yer alabiliyor.

Ayrıca Volkswagen 8. Nesil Golf de dokunmatik özellikler yanında araca ait bütün işlevler “Merhaba Volkswagen” sesli komutu ile etkinleştirilebiliyor. Ayrıca navigasyonu kullanmak için “Beni eve götür” ya da klimayı çalıştırmak için “Üşüyorum” gibi sesli komutlarda sürücü tarafından kullanılabilecek.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası