Tesla Geri Çağrılıyor Haberlerinin Doğruluk Payı Varmış

0

Elektrikli üst segment araç kategorisinin iddaalı markalardan bir tanesi olan Amerika Birleşik Devletleri merkezli olan Tesla için yapılan Tesla geri çağrılıyor tarzındaki haberlerin doğruluk payının olduğu ortaya çıktı. ABD Karayolları tarafından yapılan incelemeler sonucunda Tesla’nın Inc modeli hakkında bazı saptamalar ortaya çıktı. Pil durumundan dolayı yangına neden olabileceği ve bunun bir hata olduğu ortaya çıktı. Tesla’nın ise bu hatanın farkında olduğu ve bunu yazılımda yaptığı güncellemeler ile kapatmaya çalıştığı ortaya çıkarıldı. Bu durumun kesinleşmesi halinde 2000 civarında aracın piyasadan geri toplanması durumu söz konusu olabilir.

Devam Eden Sorunlar

Bir süredir ünlü otomotiv markası hakkında bahsedilen konuların hoş olmaması ve ardından da gelen geri toplama durumu zor zamanların yaşanmasına neden olmaya başladı. Tesla için yapılan bir araştırmanın soruşturmaya dönmesi ile birlikte gözler yeniden firmaya çevrildi. Patlayan bataryalar ve park sensörlerinin ardından yapılması gerekenlerin aksine firmanın yazılımlar bunu çözmek istemesi de araştırmaya konu oldu. Soruşturmanın beklendiği gibi sonuçlanması halinde ise 2012 ve 19 yılları arasında üretilmiş olan S ve X modellerinin piyasadan kaldırılması söz konusu olabilir.

Güncellemeler

Verilen dilekçe ile birlikte söz konusu araçlarda bazı güncellemeler yapılmıştı. Çarpışma ile birlikte ortaya çıkması mümkün olmayan yangınların pil yönetimi adı verilen bir durum ile ortaya çıkması ihtimali araştırılıyor. Dilekçeye göre yazılım güncellemeleri ile birlikte yapılan yeni güncelleme sayesinde 40 km civarında bir azalma olduğu gösteriliyor. Bu durum menzillerin azalmasına da neden olan bir durum olduğundan dolayı araçtaki şarj güncellemelerinin maksimum şekilde şarj edilmesi halinde ne olacağı da bilinmiyor. Bunun için dava kapsamında son 6 yılda sebep olmadan meydana gelen araç yangınları hakkında da araştırma yapılması bekleniyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası