Tamamen Elektrikli Rivian R1S Modeli Tanıtıldı

0

Otomotiv sektörüne ciddi bir giriş yapan ve geçtiğimiz gün de pick-up modeli R1T modeli tanıtan Amerika’lı üretici Rivian bugün ise tamamen elektrikli modeli olan Rivian R1S modelini tanıttı. Aslında bu R1S modeline, R1T modelinin SUV versiyonu demek çokta yanlış olmaz. Müşteriler bu yeni modele 5 veya 7 koltuklu seçeneklere sahip olabilecek. Ayrıca araç kardeşi pick-up modelinde olduğu gibi 3 batarya seçeneği ile birlikte geldi. Bu seçenekler ise sırasıyla şu şekilde; 105 kW-saat, 135 kW-saat ve 180 kW-saat.

Pick-up modelin incelemesini okuduysanız eğer ne kadar etkileyici verilere sahip olduğunu hatırlıyorsunuzdur. Oldukça etkileyici bir performans sunan pick-up modelin, menzili de oldukça dikkat çekiciydi. Rivian R1S sevindiren tarafı ise pick-up modelden daha fazla menzile sahip olması. Müşteriler en büyük batarya seçeneğini seçtiği zaman aracın menzili 656 km civarına kadar çıkıyor. Bu oran bildiğiniz gibi pick-up model de 640 km civarındaydı. En küçük batarya seçeneğinde ise SUV modelin menzili 384 km olarak açıklandı.

Rivian R1S Detayları

SUV modelin tüm batarya seçeneklerinin de sunduğu maksimum hız değeri 200 km/s olarak açıklandı. Aracın 0’dan 100 km/s hıza ulaşma verileri ise tabi ki motor güçlerine ve batarya kapasitelerine göre farklılıklar gösteriyor. En üst seviyedeki paket 0’dan 100 km/s saat hıza 3.2 saniye gibi bir sürede ulaşırken en düşük versiyonda bu oran 4.9 saniyeye kadar çıkıyormuş. Yine de en yüksek oran bile tamamen elektrikli bir SUV için oldukça yeterli. R1S modelinin çıkış tarihini ise ABD’li şirket 2021 olarak işaret etti. Yani ilk olarak 2020 yılında pick-up model asfalta inecek ve sonrasında da Rivian R1S modeli 2021 yılında satışa sunulacak. Bu kadar çok bahsettiğimiz pick-up model R1T haberini okumak için de ”Rivian R1T” haberimizden bilgi edinebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası