Göz Dolduran Elektrikli Pick-up Rivian R1T Tanıtıldı

0

2009 yılında Amerika’da temelleri atılan otomotiv üreticisi Rivian’ın CEO’su olan RJ Scaringe, bir kaç yıl önce yaptığı açıklamada markalarının daha önce sektörde yapılmamış bir proje ile geleceklerini duyurmuştu. Sektör de oldukça merak uyandıran açıklamalar sonrasında geçen sürede Rivian araştırma, geliştirme ve planlama aşamalarını geride bıraktı ve elektrikli pick-up Rivian R1T modelini tanıttı. Yeni pick-up modeli ile birlikte şirketin daha önceden olmayan yeni bir segment oluşturduğu da söylemek yanlış olmaz. Aracın tasarımından, performansına, kapasitesine ve donanımlara baktığımız zaman standart pick-up modellerine rakip olabileceğini görüyoruz zaten.

Göz Dolduran Elektrikli Pick-up Rivian R1T Tanıtıldı

Rivian R1T modeline incelediğimiz zaman aracın her yerinin titizlikle ve büyük özenle elden geçirildiği görmek çokta zor değil. R1T bir pick-up modeli olsa bile aracın 0’dan 100 km/s hıza ulaşması bile sadece 3 saniyesini alıyor. Bu hız değerini bugünlerde bir çok süper otomobil de bile göremiyoruz adeta. Rivian tarafından yapılan açıklama da aracın  0’dan 160 km/s ulaşmasının da 7 saniye aldığı yönünde. Bu değerler ve performans verileri yeni pick-up modelin 5 tona kadar da çekme kapasitesine sahip olmasını da mümkün kılmış. Bu etkileyici değerlere sahip olan aracın en üst batarya paketinin menzili ise 640 km olarak açıklandı. Bu da bir pick-up modele oranla oldukça etkileyici bir değer.

Göz Dolduran Elektrikli Pick-up Rivian R1T Tanıtıldı

Sıra Dışı Tasarım ve Değerler

Markadan gelen açıklamalara göre aracın hızlı şarj sayesinde %50 doluluk oranına ulaşması ise sadece 30 dakika gibi bir süresini aldığı yönünde. Aracın güçlü değerlere sahip olan bataryası ise 4 tekerden bağımsız 4 adet elektrikli motoru besliyor. Bu motorların her biri ise 147 kW’lık bir güç üretimi sağlarken sürücüsüne 3500 Nm tork değerleri de sunuyor. Bu veriler sadece tek bir motoru temsil ediyor. Yani aracın toplamda üretmiş olduğu beygir gücü 800, toplam ürettiği tork gücü ise 14.000 Nm seviyelerinde. 4 tekerin bağımsız motorlara sahip olması R1T modeline etkileyici bir güç kattığı gibi arazi şartlarında da oldukça faydalı olacağının altını bir daha çizmek gerekiyor.

Göz Dolduran Elektrikli Pick-up Rivian R1T Tanıtıldı

R1T modelinin tasarımına baktığımız zaman standart bir pick-up modellerine kuşkusuz benzerlik gösterdiğini söyleyebiliriz fakat aracın ön ve arka kısım tasarımlarının da sıra dışı göründüğü su götürmez bir gerçek. Aracın ön ve arka kısımında da bar şeklinde kullanılmış LED farlar bulunuyor. Bu LED farlar ayrıca aracın batarya durumunu gösterebilmek adına istenildiği taktirde renklenebiliyor. Araçta mutlaka bahsedilmesi gereken bir diğer özelliği ise aracın geliştirilmiş süspansiyon sistemi. Pick-up modelin süspansiyon sistemi havalı bir yapıya sahip ve bu özellik sürücünün istediği taktirde aracını yükseltip alçatmasını sağlıyor. Araç tam yüksekliğe getirildiği zaman 1 metrelik derinlikteki sulardan bile rahatlıkla geçebiliyormuş. Bu da bir elektrikli model için oldukça iyi bir oran.

Göz Dolduran Elektrikli Pick-up Rivian R1T Tanıtıldı

Rivian R1T Detayları ve Fiyatları

Marka, CEO RJ Scaringe’nun bugüne kadar otomotiv sektöründe yapılmamış bir araç ortaya koyacağız sözünün tam olarak hakkını vermiş durumda. 3. seviye otonom sürüş sistemleri ile gelecek olan pick-up model ayrıca OAT özelliğine de sahip olacak. Yani uzaktan güncelleme. Bu sistemi elektrikli otomobiller konusunda lider konuma olan Tesla’da tüm araçlarında kullanıyor. Bu sistem sayesinde markalar elektrikli otomobillerine mobil cihazlar gibi güncellemeler gönderebiliyor ve araçların yazılımlarını sürekli güncelleyebiliyorlar. R1T modelinin ülkesindeki başlangıç fiyatlarının ise 61.500 Dolar’dan başlayacağını öğrendik. Aracın teslimatları ise 2020 yılının sonlarına doğru başlayacak ve ilk üretimler de üst donanımlara sahip ve büyük bataryalı versiyonlar olacak.

Göz Dolduran Elektrikli Pick-up Rivian R1T Tanıtıldı

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası