Porsche 933 Geçmişle Geleceği Bir Araya Getiriyor

0

Porsche, piyasaya çıktığı günden beri herkesin ilgisini çekiyor. Hayalleri süsleyen bu araca sahip olmak ise kolay değil. Porsche 933 modelinin yeni tasarımı ise sınırları zorluyor. Herkesi kendisine hayran bırakan bu model, özellikleri ile de oldukça dikkat çekici duruyor.

Geçmişten Günümüze Tasarım Hikâyesi

1995 yılında 993 modeli ABD’de satışa sunulmuştu. Ünlü sanatçı Mathew Parsons’da buradaydı. Satışa sunulan bu modeli, yeniden tasarladı. Yeni tasarım, diğer tasarıma göre daha iddialı ve çekiciydi. Tasarımı herkesle paylaştı. Modernize edilen bu tasarımındaki çizgiler herkesin dikkatini çekti. Çizgiler adeta 933’e canlılık getirmişti. 933 modeli, artık bir retro fütüristik araçtı. Parsons, 1995’te olduğu gibi şimdide de yeni bir tasarımla gündem oldu. 933 modelinin yeni tasarımı eskisinden daha model ve ilgi çekici görünüyor.

Porsche 933 Yeni Tasarımın da Neler Var?

933 modelinin yeni tasarımı her ne kadar güncel olsa da bazı özellikleri eski tasarımı andırıyor. Ancak çizgilerdeki yumuşaklık, sadece yüzeyler oluşturuyor. Çizimler, 2018 yılında gösterime sunulan 911 modeli ile benzerlik gösteriyor. 935 modelinde de fazlasıyla ilham alınmış gibi duruyor.

Porsche 933 Geçmişle Geleceği Bir Araya Getiriyor

Yeni 933 tasarımı, eski tasarıma göre arkası daha uzun ve geniş gövdeye sahip. Bu da yeni versiyona olan yaklaşımı farklılaştırıyor. Tasarımdaki zarifliklerde oldukça dikkat çekiyor. Bundaki en önemli özellik ise hatların yuvarlanmış ve yumuşak geçişli olmasıdır. İki tarafından sabitlenmiş arka kanatlar, modelin 993 yarış otomobil modellerinden esinlendiğini gösteriyor. Parsons, arkası uzun olan modellerde kanatların bu şekilde sabitlenmesinin daha uygun olduğunu söylüyor.

Yeni modeldeki çizimler, diğer modele göre daha başarılı gibi duruyor. Tasarım o kadar gerçekçi duruyor ki sanki üreticinin Parsons olduğu hissini veriyor. Bunun yanında şekillendirmeler de oldukça kaliteli yapılmış. İşlemelerin farklı olması yeni dokunuşları hemen fark ettiriyor. Son olarak ön tamponları da ele almak gerekiyor. Ön tampon, birçok yenilikleri içinde barındırıyor. 2 yuvarlak hava ızgarası ve LED farlar hemen dikkat çekiyor. Yuvarlak hava ızgaraları, ana farlar ile muhteşem bir uyum sağlıyor. Bu da 933 modelinin daha da eşsiz yapıyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası