En Sağlam Arabalar Nelerdir?

0

En sağlam arabalar listesi, Mercedes Benz CLA, Audi A1, Volvo S90, Seat Loen gibi araçlardan oluşur. En sağlam arabalar olarak bilinen bu araçlar hakkında bilgileri alt başlıklardan öğrenebilirsiniz.

Mercedes Benz CLA

Mercedes Benz CLA

Mercedes Benz CLA, Mercedes’in lüks otomobil serisi içinde yer alan ve 5 yıldızlı olduğu bilinene arabadır. Bu araç, 2019’da gerçekleştirilen güvenlik testinden 5 yıldız alarak geçerek kendini ispatlamış bir araçtır. Araç yetişkin koruma testinde %96 ve çocuk koruma testinde ise %91 gibi son derece kayda değer bir başarıyı elde etmişti. Bu başarının yakalanmasındaki en büyük faktör ise en sağlam arabalar listesinde yer alan araçlardan biri olmasıdır.

CLA yaya koruma testinde ise %91 başarı elde ederek, araç dışı alanda da güvenliği sağlamıştır. Frenleme sistemi, şerit takibi gibi lüks araç fonksiyonlarına sahip olan CLA, listede en güvenli araçların ilk sırasında yer alır.

Audi A1

Audi A1

Audi A1, kendi segmentinin en güvenli ve sağlam aracı seçilmiştir. Audi A1, 2019 yılında gerçekleştirilen Euro NCAP testlerinde kendi segmentinin en güvenli arabası seçilen Audi A1 yetişkin korumada %95 oranında başarı elde etmiştir. Araç sağlamlığı ile çocuk koruma kategorisinde %85 başarıyı yakalarken yaya korumada ise %73 oranında başarı elde etmiştir. Şık dış görünümü ve şehir içinde kullanılama uygun yapısı ile dikkatleri üzerine çeken araç, tasarım boyutuna bağlı olarak konforlu şekilde park edilir.

Renault Clio

Renault Clio

Renault Clio, 2019 yılındaki Euro NCAP testlerin en sağlam ve güvenli ikinci araç seçilen modeldir. Türkiye’de 170 bin TL’den başlayan fiyatlar üzerinden oldukça uygun bir şekilde satın alınabilen bu güvenli ve sağlam araç, yetişkin korumasını %96 oranında sağlar. Çocuk koruması %89 ve yaya koruması ise %72 oran araç, şerit takip sistemine, dayanıklı bir gövdeye, uzun ömürlü kullanımı sunana şık jantlara sahiptir.

Volvo S90

Volvo S90

Volvo S90, dayanıklı araç dendiğinde uzun senelerdir akla ilk delen araç modelidir. 2017’de yapılan S90 ve Euro NCAP testlerinde dayanıklılık üzerine 5 yıldız alan araç, çocuk korumasını  %80 oranında ve yetişkin korumasını ise %95 oranında sağlıyor. Diğer yandan Volvo’nun araçlarının tümünün de dayanıklılık konusunda 2003 yılından beri her testte 5 yıldız edindikleri biliniyor.

Seat Leon

Seat Leon

Seat Leon hem dayanıklılığı hem de görünüşü ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran bir araç olarak listede yer alır. Cam tavanlı ve cam tavansız modelleri ile her zevke hitap eden araç, çarpma testlerinde ise yüksek puanı elde etmeyi başarmıştır. 2020 senesinde gerçekleştirilen Euro NCAP testine giren araç, %92 oranında yetişkin koruması ile en dayanıklı araçlar arasına girmiştir. Fiziki dayanıklılığı ve güvenlik imkanları ile çocuk koruması alanında ise %88 oranında başarı elde etmiştir. Yaya koruma başarısı %77 olan aracın özellikle ön gövdedeki direncinin yüksekliği dikkat çeker.

Peugeot 508

Peugeot 508

Peugeot 508, 2018 Euro NCAP testine giren ve son derece başarılı puanları dayanıklılık konusunda elde eden araçtır. Otomobil çocuk korumasını %86 ve yetişkin korumasını ise %96 oranında sağlar. Çarpma testinde yüksek bir direnç gösteren araç, çarpıcı görünümü ile dikkat çeker. Türkiye’de en çok gri renk serisinde edinilen en sağlam arabalar listesindeki aracın satış ağı geniştir.

Ayrıca Adblue iptali hakkında bilgileri inceleyebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası