Adblue İptali Nasıl Yapılır?

0

Adblue iptal etmek için emılator veya ecu programları üzerinden yardım alınarak adblue sistemlerindeki problemler etkisiz hale getirilir. Diğer yandan Adblue iptali için her marka araca göre değişen teknikler kullanılır. Adblue iptal işlemi aslında, sistemin By-pass edilmesi ve uygulama ardından sadece sorunların çözüme kavuşturulması, sisteme bir zarar vermeden bunun yapılması anlamına gelir.

Adblue İptali Hangi Durumlarda Yapılır?

Adblue iptalinin yapıldığı durumlar şunlardır:

  • NOX sensörü arızası,
  • SCR sistem arızası,
  • DPF sistem arızası,
  • Aracın çekiş gücünün sistemsel açıdan düşmesi,
  • Adbule sıvısı ve sistemi üzerinde problem oluşması,

Bu gibi durumlarda Adblue iptali gerçekleştirilir.

Adblue İptali Ne Sağlar?

adblue iptali ne saglar

Adblue iptalinin sağladıkları arasında egzozdan atılan maddelerin zararsız hale getirebilmesi yer alır. Adblue, sıvı bir çözelti olarak bilinir ve egzoz gazlarındaki NOX oranını düşürmek amacıyla araç üreticileri tarafından araçlara entegre edilir. Adblue sistemi yoluyla gazlar egzozdan zararsız şekilde atılır.

Motordan çıkış yapan yüksek sıcaklığa sahip egzoz gazlarının üstüne püsküren Ablue sıvısı, zararlı NOX gazları, zararsız nitrojene ve su buharına dönüştürerek egzozdan atar. Bu sistem iyi bir şekilde çalışmıyorsa araç asıl performansını gösteremez, bir daha çalışmama riski yaşabilir. Adblue arızalarını gideren Adblue iptali ise aracın sağlıklı haline geri dönmesini sağlar.

Adblue Arızası Nedenleri Neler?

Adblue arıza sebepleri şunlardır:

  • Yakıta bağlı gelişen sorunlar,
  • Sistemsel olarak açığa çıkan hatalar,
  • Adblue tankında meydana gelen hasarlar,

Bu sorunlara ve daha pek soruna bağlı olarak Adblue arızaları meydana gelir.

Adblue İptalinin En Çok Yapıldığı Araç Modelleri Neler?

Adblue iptalinin en çok yapıldığı araçlar:

  • Scania,
  • Man,
  • Daf,
  • Ford Cargo,
  • Iveco,
  • Mercedes,

Bu marka araçlarda Adblue arızaları daha sık görülür.

Adblue İptali Gerektiği Nasıl Anlaşılır?

adblue iptali gerektigi nasil anlasilir

Adblue iptalinin gerekliliği, aracın yakıt tükenmesi sırasında verdiği normalin dışında uyarılar ve hatalar üzerinden rahatlıkla anlaşılır. Adblue sistemi kullanılan Euro 4, 5 ve 6 araçlarda, Adblue deposunda yakıtın bittiği anda uyarı ve hatalar oluşur. Diğer yandan, araçta Adblue arızası varsa, Euro 1 seviyesinde kullanımda performansta ve çekiç gücünde yüksek düşüşler meydana gelir. Buda aracı standart olarak harcaması gereken mazot düzeyinin çok üzerinde yakıt harcaması ile kullanmaya ve ekonomik açıdan zarar etmeye yol açar. Sizde aracınızdaki adblue sistemini iptal ettirmek istiyorsanız ya da adblue arızasından kurtulmak isterseniz sektörde uzman olan Metadiag firması ile iletişime geçebilirsiniz.

Bu hatalar ve nedeni saptamayan maddi yakıt kayıpları oluşmuşsa, Adblue iptal gerekir. Uzun yolculuklar için uygun olan araçlarda ve ağır vasıta araçlarında Adblue arızaları oluşabilmektedir.

Adblue İptali Yapılmazsa Ne Olur?

Adblue iptali yapılmazsa olan, aracın belirli bir süre yola devam ettikten sonra durup, bir daha hiç çalışmasıdır. Bu yüzden Adblue sistemde bir arıza oluşması halinde veya arızayı tetikleyici diğer sorunların doğması halinde en erken dönemde, Adblue iptaliyle sorun çözüme kavuşturulmalıdır.

Ayrıca çip krizinin araba fiyatlarına etkisi hakkında bilgileri inceleyebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası