Nissan Qashqai En Hızlı SUV Modeli Olmayı Başardı

0

Japon otomotiv devi Nissan, Nissan Qashqai modeli ile Toyota Land Cruiser’in elinde bulundurduğu en hızlı SUV modeli rekorunu elinden almayı başardı. 2000 bg’lik güç üretimi ile birlikte 382 km/s hızına kavuşan Qashqai, Land Cruiser’in elindeki 370 km/s’lik rekoru egale etti. İşin arka planında bunu mümkün kılan ise İngiliz modifiye takımı Severn Valley Motorsport var. Daha öncesin de bu takım hakkında bilgisi olmayanlar içinde belirtmekte fayda var ekip  Nissan GT-R modifiyeleri ile ün salmış bir takım.

Nissan Qashqai macerası yıllar öncesine dayanıyor aslında. Severn Valley Motorsport ekibi ilk olarak Godzilla’nın 1100 beygirlik motorunu Qashqai-R’nin içine yerleştirmeyi başarmıştı. İlk olarak 2014 yılında gün yüzüne çıkan bu olay geçen senelerden sonra bir dizi güncellemeye de tabii tutulmuş. İngiliz modifiye ekibi artık Qasqhai’nin değiştirilmiş motoru ile uygulanan bir turbo sistemi ile birlikte 2000’lik beygire kavuştuğunu söyledi. İngiliz takım geçtiğimiz dönemlerde de Qashqai’nin en hızlı SUV modeli olmasını istediklerini belirtmişlerdi.

Dünya’nın En Hızlı SUV Modeli

Ve; Severn Valley Motorsport takımının zaman içinde girişimleri ve emekleri sayesinde bugüne kadar rekoru elinde bulunduran Toyota Land Cruiser tahtından indirildi. Qashqai-R, VMax 200 tarafından tertip edilen organizasyonda asfalta inen Qashqai, Land Cruiser modelinin uzun zamandır koruduğu rekoru, 382.7 km/s hıza ulaşarak hız kralı ünvanını eline almayı başardı. Model hatta Agera RS’in bile elinde bulundurduğu rekorunu da almayı başardı. Belirtmekte fayda görüyoruz ki Agera’nın daha da hızlı gidebileceğini herkes biliyor aslında. Ve modifiye edilebilir bir motora sahip tek SUV modeli de Qashqai GT-R değil. Daha önceden de markanın Juke-R modelinde de aynı olaya şahit olmuştuk. Belirtilen bu iki model içinde aslında Nissan tarafından üretime geçilmişti fakat kısıtlı üretim gerçekleştirilmişti ve araç fiyatları da oldukça pahalıydı.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası