Nissan GT-R50 Satışa Hazır Versiyonuyla Karşımızda

4

Japon otomotiv üreticisi Nissan tarafından daha önce duyurulan GT-R50 model yeni spor otomobil, 2020’de teslim edilmeye başlanacak. Nissan GT-R50 için daha önce duyuru yapmıştı. Aracın üretim öncesi konseptinin çizileceği ve akabinde de özel üretime geçileceği konusunda bilgi veren Nissan, modelin üretim sürecini 5 Mart 2020’de gerçekleştirilmeye başlanacağını açıkladı. Görünen o ki otomotiv devi yeni süper otomobilini Cenevre Otomobil Fuarı’na yetiştirmek üzere ele almış.

Tasarımı ItalDesign-Giugiaro Gerçekleştirdi

Japon otomotiv devi Nissan, sınırlı sayıda üreteceği GT-R50 model spor otomobili için geçtiğimiz yıl duyuru yapmıştı. Bu özel üretim araç için Italdesign-Giugiaro S.p.A ile birlikte çalışıldı. ItalDesign-Giugiaro S.p.A. ünlü İtalyan Lamborghini firmasının alt firması olarak çalışıyor.

Firma İtalyan çizgilerini taşıyan tüm otomobillerin tasarımını gerçekleştiren mühendislik firması. Bu araçta Nissan ile birlikte çalışan ve aracın tasarımında Nissan’a destek veren ItalDesign’ın tasarımı için Nissan onay verdi bile.

Tasarımın kesinleşmesinin ardından Nissan’ın uluslararası spor otomobil bölüm başkanı Bob Laishley, birbiri ardına açıklamalar yapıyor. GT-R50 modelinin bir ustalık eseri olduğunu ve müşterileri tarafından uzun zamandır beklendiğini belirten Bob Laishley, aracın tasarımından oldukça memnun.

50 Adet Limitli Üretim

Nissan bu ultra nadir konsept ile tasarlanan aracı ile yollara çıkartmak için sabırsızlanıyor. Ancak, Nissan’ın kötü bir sürprizi daha var. GT-R50 modeli için Nissan kısıtlı, yani limited üretim planlıyor.

Dünya üzerinde yalnızca 50 adet bulunacak olan bu özel araç için Nissan’dan sızan bilgiler ise, bu araçlar için sıraya giren ve yüklü miktarda depozito yatıran çok sayıda talibin olduğu. Üstelik Nissan, bu araçların üretimi için müşteriler ile sık sık görüşme halinde. Zira bu araçlar, depozito yatıran müşterilerin kendi istekleri doğrultusunda kişiselleştiriliyor.

Nissan GT-R50 Fiyatı

Üretilen araçların teslimatına 2020 yılından başlanacak ve teslim süreci 2021 yılında sona erecek. Bu özel ve limitli üretim için Nissan’ın araca biçtiği değer ise dudak uçuklatacak cinsten. Japon devi, GT-R50 modeline 1.12 Milyon Dolar değer biçiyor. Bu fiyata Türk Lirası olarak bakıldığında, güncel kur ile karşımıza 6.44 Milyon TL gibi bir rakam çıkmakta.

Bunları da beğenebilirsin
4 Yorumlar
  1. Mikail diyor

    Bir başkasının kolaylıkla ulaşabileceği otomobil maalesef ki bizim sadece hayallerimizi süslemeye devam edecek.

  2. Charli diyor

    Fotoğraflara bakınca insan bir hayalini kuruyor. Ama sadece hayalini 🙂

  3. Poyraz diyor

    Haber içeriğini okumadan önce Nissan GT-R50 galerisine göz gezdiriyordum. İnsanı ister istemez etkliyor otomobil alıp bir güzel asfaltın tozunu kaldırmak istiyorsunuz. Sonra merakla detaylarını incelemeye başladım her şey çok güzeldi gerçekten Nissan GT-R50 modeli beni benden tam alırken fiyatını gördüm 🙂 Hoşçakal sevdiğim..

  4. Emrah Berk diyor

    Abi zaten bu Almanlar bir Japonlar iki teknoloji ve otomativ sektörünün en iyi şirketleri buralardan çıkıyor. Adamlar yapmış Nissan GT-R50 modeli diye özel tüm dünyada isimlerini duyuruyorlar bizimkiler de yıllardır yok efendim yerli bilmem ne.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası