Nissan Frontier Sentinel Acil Durumlara Hazır

0

Bugünler de otomotiv sektörünün gözü kulağı Brezilya’da gerçekleşen Sao Paulo Otomobil Fuarı’nda. Bir çok otomotiv devine ev sahipliği yapan fuarda adeta Pick-up ve SUV çılgınlığı yaşanıyor. Bildiğiniz gibi son dönemler de bir çok üretici yatırımlarının çoğunu bu segmentteki araçlar üstüne gerçekleştiriyor. Bu furyaya katılanlardan biri de Japon otomotiv devi Nissan oldu. Marka yeni kurtarma aracı olarak tasarladığı konsept model Nissan Frontier Sentinel aracının tanıtımını gerçekleştirdi. Yeni Pick-up modeli ulaşılması zor arazi şartlarında gerçekleştirilmesi planlanan operasyonlara çıkacak.

Nissan Frontier Sentinel Acil Durumlara Hazır

Nissan Frontier Sentinel modelin de Thunder Blue ismi verilen bir gövde rengi kullanılmış. Bu renk seçeneğine de sarı detaylar eklenerek aracın uzaktan kolaylıkla görülmesi sağlanmış. Araçta bu araç için özel olarak üretilmiş 16 inç’lik yapıda jantlar ve all-terrain lastikler bulunuyor. Bu jant ve tekerler sistemi araca her koşulda en iyi yol tutuşu sağlarken ayrıca ön kısımda bir vinç sistemi, suda rahatlıkla ilerliyebilmesi için şnorkel egzozu ve tavana konumlandırılan devasa ışıkları da bulunuyor.

Nissan Frontier Sentinel Acil Durumlara Hazır

Arka Kısım Oldukça Teknolojik

Aracın arka kısmına baktığımız zaman ise bizi hayat kurtarma odaklı olarak tasarlanmış ekipmanlarla dolu, oldukça teknolojik bir kısım karşılıyor. Bu dev arazi aracın arka kısmında bir de Leaf’ten alınmış iki batarya paketi bulunuyor. Bu bataryalar üst kısma konumlandırılmış olan güçlü ışıkları beslemek ve elektrikli araçların çalışması için yerleştirilmiş. Kask, ip, balta, eldiven vb. gibi eşyaların saklanabilmesi için arka kısımda bir de özel çekmece bulunuyor. Ayrıca kasa kapağının üst kısmına da bir drone iniş pisti yerleştirilmiş. Araç içerisine baktığımız zaman da dış tasarımda kullanılan sarı detaylar gözlerden kaçmıyor. Aracın kaputunun altın da ise 2.3 litrelik hacime sahip bir turbodizel motor görüyoruz. Bu motor 160 beygirlik bir güç üretimine sahipken, istenildiği taktir de 190 beygirlik bir güç sunan opsiyon da seçilebiliyor. Aracın şanzıman seçenekleri ise 6 ileri vitesli manuel ve otomatik şanzıman olarak belirlenmiş durumda.

Nissan Frontier Sentinel Acil Durumlara Hazır

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası