Mercedes’in Smart Vision EQ Fortwo Modeli Tanıtıldı

0

MWC 2018’de boy gösteren Dünya otomotiv devleri arasında yer alan Mercedes yapay zeka ile çalışan yeni multimedya sistemini ve Smart Vision EQ Fortwo modelini görücüye çıkarttı. Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi paketleri içerisin de yer alan MBUX (Mercedes-Benz User Experience) yeni smart modeller de kullanılmaya başlanacak. MBUX kullanıcısının davranışlarına göre hareket ediyor. Sezgisel ve eğitsel olarak sürücünün davranışlarına ve komutlarına göre de kendini geliştirebiliyor.

Mercedes’in MWC’deki odak noktasını oluşturan MBUX, 70 milyon satır kod yazılarak yaratılmış. Ayrıca yapay zeka gerçeklik üzerinden de harita görüntülemeleri gerçekleştirebiliyor. Bir smart modele entegre edilen sistem MWC 2018’de ayrıca bir Smart Vision EQ Fortwo‘yuda görücüye çıkarttı. Bu ilginç yapıya sahip otomobil’de CASE programı kapsamında geliştirilmiş ve tamamen şehir içi kullanım için tasarlanmış durumda. Ayrıca otonom sürüş sistemleriyle donatılan araç sayıları hızla artan elektrikli bir model.

DETAYLAR

Mercedes-Benz’in geleceğin otomobili olarak nitelendirdiği bu iki kişilik smart’da herhangi bir gaz veye fren pedalı da yer almıyor. Mercedes Smart Vision EQ Fortwo‘nu yanı sıra akıllı telefonlar için geliştirdiği özel uygulaması Mercedes Me’yide tanıtma fırsatı buldu. Yeni yazılım ile birlikte araçlara bağlanan akıllı telefonlar sayesin de sürücüler telefondan kalan yakıt miktarını araçları yanında olmasa da görebiliyor. Ayrıca akıllı cihazlar üzerinden de araçların merkezi kilit sistemini kontrol edip açma kapama yapılabiliyor. Sistem toplamda 4 kullanıcıya kadar profil oluşturmaya olanak sağlayarak tüm aile bireylerinin araca istedikleri zaman erişmelerinin önünü açmış oluyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası