Hyundai i30 Yeniden Hayat Buldu

0

Hyundai’nin dediği gibi aslında ‘tüm gözler üzeriniz de olacak’ sözü Hyundai i30 için oldukça uygun bir kelime. Gerek sportif asi dış görünümü olsun, gerekse tüm detaylarına kadar düşünülmüş iç tasarımı ile kendi sınıfında oldukça bir popüler araç. Hergün arkasında bıraktığı binlerce sürücüyü güzelliğinin yanı sıra performansı ile de etkilemeyi başaran Hyundai i30’u yakından tanımaya ne dersiniz?

Sürüş keyfini daha üst seviyelere çıkaran DCT şanzımanlı i30, azalan yakıt tüketimi ve CO2 salımıyla hem çevreci hem daha ekonomik bir sürüş deneyimi sağlıyor. i30’un kokpitine oturduğunuzda ince işçilik eseri gösterge panelini ve altında yatan birçok yenilikçi teknolojiyi keşfedeceksiniz. Ürettiği 186 Hp beygir gücü, 1591 cc motor hacmiyle görenleri de dahil sizi  de çok heyecanlandıracak.

Elektronik Stabilite Programı ve 7-Hava Yastığı, maksimum güvenlik sunan i30’un güvenlik donanımlarından yalnızca birkaçı. i30, Normal, Sport ve Comfort olmak üzere üç farklı sürüş modu sunan FLEX STEER™ teknolojisi ile direksiyon tepkileri hiç olmadığı kadar rahat hissedilebilir hale getiriyor.

Hyundai i30 2017 Donanım

Hyundai i30 kıvrımlı LED gündüz sürüş farları ile hem gündüz hem de gece fark edilmenizi sağlar. Tek bir düğmeye bastığınızda, opsiyonel çift panelli panoramik cam tavan anında açılarak kabinin içine ekstra gün ışığı girmesini ve temiz hava almanızı sağlıyor. Saç şekliniz hakkında endişe etmenize gerek yok. Otomatik rüzgar önleyici saçınızın her zaman düzgün kalmasını sağlıyarak rakiplerine çalım atıyor.

i30 kullanıcılarına 4 farklı jant seçeneği ile birlikte sunuluyor. i30 Sport modeli için benzersiz tasarımını 225 40R 18” lastikler düşünülmüş. Elite donanım paketiyle 225 45 R 17” lastikler bir arada sunuluyor. Style ve Style Design pack ile de 205 55 R 16” lastikler bir arada sunuluyor ve son olarakda 15″ Kapaklı Jantlar Blue Drive donanım paketiyle birlikte sunuluyor.

Tüm i30 modellerinde standart olarak sunulan spoyler araca aerodinamizm katarken, LED stop lambası sürüş güvenliğini arttırıyor. Yan sinyal lambaları zarif tasarımının yanında parlaklığı ve tasarımı ile size daha yüksek bir görünürlük sağlar. i30’un dış görünüşüne zarif bir hava katan yüksek kaliteli krom kaplama cam pervazlar, krom kaplama kapı kollarıyla mükemmel bir uyum sağlıyor. i30’daki geri görüş kamerası sayesinde, aracı geri vitese aldığınızda, dikiz aynasında beliren kameradan otomobilin arkasındaki her şeyi renkli olarak görebilirsiniz. Ayrıca objeye olan mesafenize göre sıklığı değişen bir uyarı sinyali de duyarsınız.

Hyundai i30 2017 Detayları

Dışı kompakt, içi geniş. i30, her tarza uygun çeşitli renkler ve varyasyonlar sunuyor. 2 Farklı renk seçeğine sahip i30’a bej veya siyah renk ile sahip olabilirsiniz. Style paketinde döşemeler kumaş yapıya sahipken, Elite pakatin de ise deri kumaş karışımı bir malzeme ile kaplanmış oluyor. İç hacmi oldukça konforlu ve geniş olan i30’un bagaj kapasitesi de oldukça kullanışlı. Arka koltuklar yerindeyken 378 litre bagaj hacmine sahip olan Hyundai i30 Koltuklar yatık konumda 60:40 oranında katlanabilme özelliği bagaj hacmini 1.316 litreye kadar arttırıyor.

i30’un iç detaylarında; Elektrikli sürücü koltuğu, en iyi oturma konumunu bulmanıza yardımcı olur. Yani siz sadece koltuğa oturuyorsunuz ve en iyi, konforlu sürüş konumunu i30 kendisi ayarlıyor. Orta kol dayama konsolunda küçük eşyalarınız için gizli bir saklama bölmesi bile bulunmaktadır. Sürücünün en rahat şekilde camı ve aynaları kontrol edebilmesi için sürücü kabininin yanındaki kapıdaki bölümün etrafında şık bir krom kaplama bulunuyor.

Ön koltukların arkasındaki kullanışlı cepler, harita, gazete ve çok daha fazlasını rahatlıkla saklayabilmenize olanak sağlıyor. İdeal ses dağılımı için önde ve arkada ikişer hoparlör ve ön kapı panellerine gizlenen iki adet tiz hoparlör olmak üzere tüm ses sistemleri standart olarak altı adet hoparlör içeriyor. Torpido gözünde ise içeceklerinizi soğuk tutmak için özel olarak tasarlanmış bir bölüm bulunmakta. Tüm detayları tamamen düşünülmüş i30 çok noktalı aydınlatma sistemi, sürücü ve yolcu tavan ışıklarını ve yine tavana monte edilmiş bir gözlük cebi içeriyor.

PERFORMANS

Dizel U2 1.6 CRDi 136 PS Değişken Geometrili Turbo Şarj (VGT) Sistemi ile çalışan dizel motor seçeneğidir. Ayrıca dizel motorlarda, dizel partikül filtresi de standart olarak sunulmaktadır.

Benzinli Gamma 1.4 100 PS, Gamma 1.6 GDI 135 PS ve 1.6 Gamma Turbo GDI 186 PS. Sürekli Değişken Supap Zamanlama Sistemi’ni (CVVT) kullanan benzinli motor seçeneğidir.

6 İleri Şanzıman: 6 İleri Şanzıman ile devir aralıklarını daha etkin kullanarak rahat bir sürüş deneyimi yaşayın. En ideal vites değiştirme zamanını gösteren ekran sayesinde yakıt ekonomisini artırırken, karbon emisyonunu en aza indirin. 6 ileri şanzıman standart olarak sunulur.

7 İleri DCT Şanzıman: 7 İleri DCT Şanzıman ile otomatik şanzımanın konforunu, düz şanzıman ekonomisiyle yaşayın. Geleceğin teknolojisinin çevre dostu özellikleriyle konforunuzu bir üst sınıfa taşıyın. Hyundai tarafından geliştirilen, 0.04 saniyelik vites değişim hızına ulaşan 7 ileri DCT şanzıman ile yakıt ekonomisi yaparken performansınızı artırın.

Hyundai i30 2017 Güvenlik

i30’un ön süspansiyon sisteminde McPherson kullanılmıştır. Aynı türde süspansiyon sistemi çok sayıda yüksek performanslı araçta kullanılmaktadır. Arka süspansiyonda kullanılan çok noktadan bağlantılı (Multi-link) helezon yaylar konforlu bir sürüş ve hatasız yol tutuşu sağlıyor. Hyundai i30 sahibiyseniz virajlardan ve çukurlardan korkmanıza hiç gerek yok. Dış etkileri oldukça aza indiren sistem sürücü ve yolcular için kusursuz bir yolculuk sağlıyor.

Kavisli dönüşler, uzun ve eğimli virajlar i30’un kendini en iyi gösterebildiği yerlerdir. Bir virajı dönerken Araç Denge Kontrol Programı ve standart Elektronik Stabilite Programı şeritten çıkmadan ilerlemenizi sağlar. i30 sürüş güvenliğini ve keyfini doruğa çıkartıyor. VSM (Araç Stabilite Yönetim Programı) Entegre güvenlik sistemi, zorlu yol koşullarında bile maksimum koruma sağlıyor. 7 hava yastığı bir kaza anında kabinin her köşesinde etkin bir koruma sunar. Ön, yan ve perde hava yastıkları öndeki ve arkadaki yolcuları korurken, opsiyonel diz hava yastığı sürücüye ek bir güvenlik sağlamaktadır. Direksiyon simidinin altında yer alan opsiyonel diz hava yastığı, aracın ön tarafında meydana gelen ciddi kazalarda sürücünün bacakları için ekstra koruma sağlar.

Rafine ve güçlendirilmiş şasi, viraj almayı kolaylaştırırken aracın savrulmasını da engelliyor. Elektrikli cam, tek dokunuşla açılıp kapanabilmesinin yanında, sıkışmayı önleyici güvenlik özelliği sayesinde kazaları ve yaralanmaları önlüyor. Uzun yollarda ve akşamları seyir halindeyken arkadaki araçların zenon farları ve uzunları yakması tüm sürücülerin en şikayetçi olduğu konulardan biridir, tabi ki Hyundai i30 sahibi değilseniz bu durum söz konusu. i30 dikiz aynası dışarıdan gelen ışığın şiddetine göre aynanın kararmasını sağlayarak rahat bir görüş sağlıyor. Aynı zamanda geri görüş kamerasının ekranı da bu dikiz aynasının üzerinde beliriyor.

FLEX STEER™ (Normal/ Sport/ Konfor)

Yolu Kontrol Edin Farklı sürüş koşulları farklı sürüş stilleri gerektirir. İşte bu yüzden i30, motorun direksiyon tepkilerini algılayabildiği, üç seviyeli FLEX STEER™ özelliğini sunuyor. Şehir içi ve dışı yollara normal modu seçebilirsiniz. Park ederken, Konfor modu aracı kolayca idare edebilmenizi sağlayacaktır. Sportif sürüşte daha hızlı tepki alabilmek için Sport modunu tercih edebilirsiniz. Bunların hepsini direksiyonun üzerindeki bir düğmeyle yapabilirsiniz.

Supervision Gösterge Paneli daha fazla konfor ve güvenlik sağlayan gelişmiş özelliklerle dolu sürücü koltuğunda yerinizi alın. TFT LCD supervision gösterge paneliyle yolculukla ilgili sürüş konumunuzu, yakıt harcamınızı ve park sensörlerinin uyarılarını kolayca takip ederken i30’un ve yolun bütün kontrolü sizde olsun.

Diğer modellerin aksine i30’un el fireni sistemi de sadece bir parmak hareketiyle devreye sokabiliyorsunuz. Hem yatay hem dikey park özelliğiyle i30 kendi kendini park edebilir. Otomobili geri vitese aldığınızda, sensörler ve otomobilin içine yüklenmiş olan yazılım, direksiyon simidi tarafından yönlendirilen elektrik motorunu devralır. Fren, gaz pedalı ve vites sürücünün kontrolünde kalır.

Çok fonksiyonlu direksiyonla her anın keyfini çıkartabilirsiniz. Yumuşak deriyle kaplı çok fonksiyonlu direksiyon, bütün kontrolleri parmaklarınızın ucuna getirirken araca sportif bir görünüm katıyor. Gelişmiş tepki sağlayan, elektrik motorlu direksiyon simidi, sürücünün yol üzerindeki kontrolünü arttıran FLEX STEER™ seçeneği ile birlikte sunuluyor. Direksiyon simidi en rahat sürüş pozisyonu için manuel olarak aşağı-yukarı hareket ettirilerek veya teleskopik hareketle istenilen konuma getirilebiliyor.

DİREKSİYON

Sol tarafta bulunan kontrol paneli; Ses kontrolü Direksiyon üzerinde bulunan ses kontrolü, ses sistemini direksiyon üzerinden kontrol edebilmenizi sağlar. Sağ tarafta bulunan kontrol paneli Hız Sabitleyici; Uzun yolculuklar sırasında sürücünün monotonlaşan yol şartlarında, gereksiz yere yorulmasına engel olur, konforlu bir sürüş sağlar. Flex Steer; 3 farklı sürüş modu sayesinde, direksiyon hassasiyetini dilediğiniz ayarlara getirebilir ve sürüş konforunuzu arttırabilrisiniz. Bluetooth Eller-Serbest; Bluetooth Eller-serbest özelliği araç sürerken dikkatinizi yoldan ayırmadan telefon görüşmesi yapabilmenizi sağlar.

Otomatik buğu önleyici sistem camın buğulanmasını önleyerek net bir görüşle yola devam etmenizi sağlar. Opsiyonel olarak sunulan aluminyum görünümlü pedallar ise araca sportif bir görünüm katan özellikler arasında. Cebinizde taşıdığınız Akıllı Anahtar sayesinde de otomobiliniz sizi tanır ve kapılarını otomatik olarak açar. Aynı zamanda start düğmesini aktif hale getirir. Bu sistem anahtarı cebinizden çıkarmadan motoru çalıştırabilmenizi sağlar.

Tüm mevsimleri bir düğme ile yaşayabilmenizi sağlayan çift bölgeli klima, otomatik buğu önleyici ve içeri gelen havayı toz ve polenden arındıran iyonizer filtre sayesinde havanız hep istediğiniz gibi. i30, mobil cihazları bağlamak veya şarj etmenize olanak sağlayan USB/iPod ve AUX girişlerine de sahip. Ayrıca i30, yağmurun miktarını ve yoğunluğunu takip ederek sileceklerin çalışma hızını otomatik olarak ayarlıyor ve otomatik katlanan sinyal lambalı yan aynalar, size daha fazla konfor sağlıyor. Hyundai i30 başlangıç satış fiyatı 68.400 TL’dir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası