Goodyear Kış Lastikleri – Kar Lastiği İnceleme ve Yorumları

0

Tüm araçlarda yolla tek temas noktası olan ve yol tutuşunu etkileyen, fren mesafesinde çok büyük önem arz eden en önemli ekipman lastiklerdir. Aracın yapısına, yol şartlarına ve mevsime uygun olmayan lastikler kullanılması hem kendimizi hem de trafikteki diğer araçları tehlikeye atacaktır. Özellikle kış aylarında kar lastiği seçimi daha hayati bir öneme sahiptir. Goodyear Kış Lastikleri de sektörün en çok kullanılan lastikleri arasında yer alır.

Kış hava sıcaklığının 7 derecenin altına düştüğü aylarda kullanacağımız kışlık lastikler hem canımızı hem malımızı hem de trafikteki diğer sürücüleri oluşacak olumsuzluklardan koruyacaktır. Dünyaca ünlü lastik üreticisi Goodyear firması da kış aylarında üstün yol tutuşu sağlayan ve sürüş güvenliği maksimuma çıkartmayı hedefleyen farklı standartlara sahip kışlık lastik modelleri ile öne çıkmaktadır. ABD’li ünlü lastik firması Goodyear kış lastikleri ise aşağıdaki gibidir.

Goodyear UltraGrip Performance +

Kış aylarında kullanılması için geliştirilen lastik ıslak ve kuru zeminlerde kısa fren mesafesi sağlamaktadır. UltraGrip Performance + karlı ve buzlu yollarda da üstün yol kavraması ile ön plana çıkmaktadır. RunOnFlat teknolojisi sayesinde sönmüş lastikle saatte 80 km hız yapılmasına imkan sağlamaktadır. Lastiğin üzerinde jant koruma bariyeri bulunmaktadır. SoundComfort özelliği sayesinde hareket halindeki aracın iç gürültü seviyesi önemli oranda düşürmektedir. Dünyaca ünlü lastik testlerinde birincilik ödülü vardır.

Goodyear UltraGrip Performance

Tüm kış koşullarına uygun olarak üretilen bu model mükemmel yol kavrama ve üstün yol tutuş özelliklerini bir arada sunmaktadır. Bu modelde de jant koruması, run on flat ve sound comfort özellikleri bulunmaktadır. Bu model karlı yollarsa kısa fren mesafesi, suda kızaklama riskinin azaltılması ve optimize şekilde aşınan sırt desenleri özelliklerini bir arada sunmaktadır. Dünyaca ünlü lastik testlerinde birincilik ödülü vardır.

Goodyear UltraGrip 9NCG

En sert kış koşullarına uygun olarak tasarlanmış modeldir. Karda mükemmel fren mesafesi, suda kızaklamayı önlemek için geliştirilmiş hidrodinamik oluklar ve optimize sırt aşınma özelliklerini bir arada sunar. Aynı zamanda RunOnFlat teknolojisine sahiptir. Fren mesafesi gücünü Goodyear’ın 3D BIS Technology® teknolojisinden alan lastikler, Optimum Sırt Performans teknolojisini de bünyesinde bulundurur. Hidrodinamik yapıdaki oluklar suyu kolay tahliye etmeye, kızaklama riskini azaltmaya ve eriyen kar koşullarında çekişten düşmemeye karşı her zaman yardımcı olur.

Goodyear UltraGrip Performance 2

Yüksek performanslı araçlar için tasarlanan modeldir. V şeklindeki sırt olukları ile hızlı su tahliyesi yapar ve çamurlu yollarda kontrolü kaybetmenize engeller. Güvenli sürüş için ıslak ve kuru zeminde optimal sertliğini korur ve soğuk havalarda kavramayı koruyan sırt deseni sayesinde üstün performans sağlar. Lastik deseni, lastik gürültüsünü minimum seviyeye indirecek şekilde tasarlanmıştır. Bu modelde de SoundComfort, RunOnFlat ve jant koruması özellikleri vardır.

Goodyear UltraGrip 8 Performance

Yoğun kar koşullarında araç kullanan sürücüler için tasarlanmıştır. Düşük ağırlığı sayesinde yakıt verimliliği sağlar, lastik deseni sayesinde yoğun kar şartlarında üstün kavrama ve kısa fren mesafesi sağlar. Silika lastik sırrı ile buzlu yollarda üstün yol tutuşu sağlar ve hidrodinamik sırt olukları ile ıslak zeminde kızaklamayı minimum seviyeye indirir. Bu modelde de SoundComfort, RunOnFlat ve jant koruması özellikleri vardır.

Goodyear UltraGrip 9 +

Yüksek kış performansının yanı sıra yüksek kilometre kullanım imkanı sunmaktadır. Karda ve buzda kavrama maksimum seviyededir. UltraGrip 9 + yeni geliştirilen teknolojiler ile birlikte soğuk havalara uyumu arttırmak adına yeni bileşenler eklenerek kauçuk elastikiyeti daha da iyi getirilmiştir. Sırt bölgesinde bulunan bu elastikiyet tabaka sayesinde zorlu hava koşullarının lastiklerde oluşturduğu çatlaklar minimum seviyede tutulur. UltraGrip 9 + geçtiğimiz yıl Alman Auto Zeitung dergisi tarafından en çok tercih edilen lastiklerden biri olmuştur.

Goodyear UltraGrip 9

En sert kış koşulları için tasarlanan modellerdendir. Kısa fren mesafesi, kızaklama önleyici hidrodinamik oluklar ve optimize sırt aşınma göstergesi sunması ile ön plana çıkmaktadır. ÖAMTC, ADAC, Auto motor und sport gibi testlerden alnının akıyla çıkan UltraGrip 9, 3D BIS Technology® teknolojisi sayesinde sunduğu kısa fren mesafesinin yanı sıra performansı ile de göz doldurmaktadır. Karlı hava koşullarında oldukça iyi suda kızaklama direncine sahip olan lastikler Hidrodinamik teknolojisine sahip oluklar sayesinde suyu oldukça hızlı tahliye eder. Bu sayede eriyen ve yumuşak karlı hava da UltraGrip 9 gücünü tam anlamıyla sürücüsüne hissettirir.

Goodyear UltraGrip 8

Bu model mükemmel kar çekişi sunmaktadır. Arttırılmış yol tutuşu, kısa fren mesafesi özellikleriyle in plana çıkar. Yüksek kızaklama direnci on planda tutulmuştur. Bu modelde de SoundComfort, RunOnFlat ve jant koruması vardır. Lastik Goodyear tarafından geliştirilen 3D BIS Technology ile üretilmektedir. Lastik şekli sayesinde kaygan zeminlerde kauçuk bileşenini daha fazla yolla temas ettirir. Yine bu teknoloji sayesinde diğer kış lastiklerine göre bir metre daha kısa fren mesafesi sunar. Bu modelde de SoundComfort, RunOnFlat ve jant koruması vardır.

Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen 1

Tüm kış koşulları için SUV sınıfı araçlar için tasarlanmıştır. SoundComfort, RunOnFlat ve jant koruması özellikleri vardır. Daha iyi yol tutuşu ve fren mesafesine sahip olan lastikler karlı ve buzlu havalar için biçilmiş kaftandır. Bir çok uluslararası test başarısına sahip olan UltraGrip Performance SUV Gen 1 lastikleri karlı ve kuru zemin geçişlerinde muhteşem denge sağlar. Lastiğin başarılı olduğu testler ise; Motor Poland Basım 49/2020, Off Road Magazin Basım 10/2020 ve AutoBild Allrad, #11/2018’dir.

Goodyear UltraGrip SUV

Çok yönlü kış şartları için üretilmiştir. Yol dışında sürüşler için de uygun modeldir. Kış şartlarında üstün kavrama ve arttırılmış suda kızaklama direnci sağlar. RunOnFlat ve jant koruması özellikleri vardır. UltraGrip SUV lastikleri sık bir şekilde konumlandırılan radyal dişleri sayesinde karlı, buzlu ve ıslak zeminlerin hepsinde muhteşem uyumla performans gösterir. Dikey olarak konumlandırılmış dişler sayesinde don ve erimeye başlayan kar performansı da düşünülen lastikler 3D-BIS Technology® teknolojisi kenetlenen dişler sayesinde kavrama ve çekiş gücünü her an yaşatır.

Goodyear UltraGrip Cargo

Daha dengeli kuru ve ıslak zemin performansı, karlı zeminlerde arttırılmış çekiş ve kısaltılmış fren mesafesi, zorlu yük koşulları içinde bile yüksek kilometre performansı sunmaktadır. UltraGrip Cargo yol tutuşunu arttıran ve sırt bütünlüğünü koruyan kılcal damarlar ile donatılmıştır. Yoğun yapıda bulunan bu kılcal damarlar sayesinde araçlar çekiş ve fren mesafelerinde ciddi avantaj sağlar. UltraGrip Cargo çoklu kenar yapısına sahip blok ve kanalları ile buzlu yollarda performansdan ödün vermez. Goodyear Kış Lastikleri hakkında daha detaylı bilgiler edinmek için aşağıdaki yorum kısmından soru sorabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası