Ford Yeni Vergilerden Dolayı Zor Günler Geçiriyor

0

ABD’nin gelmiş geçmiş en tartışmalı Başkanı kuşkusuz Donald Trump oldu. Çin ve Amerika arasında gerçekleşen ticari krize, ağır vergi yaptırımlarının da eklenmesi Amerika’da otomotiv sektörünün tepkisini çekmeye başladı. Yaşanan olaylar ve ağır yaptırımlar, Amerika’lı otomotiv devi Ford’un da elini zorlamış. Markanın CEO’su Jim Hackett’de geçtiğimiz günler de yaptığı konuşmasında durumun ciddiyetini kamuoyu ile paylaşmıştı. CEO, Çin’den ithal yoluyla gelen çelik ve alüminyum malzemelerine gelen vergi yükünün, markanın 1 milyar dolarlık karını yok ettiğini söyledi ve krizin bir an önce çözüme kavuşması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca NBC News’de yer alan bir habere göre de Ford’un önümüzdeki süreçte 24.000 kişiyi işten çıkartabileceği yönündeydi. Bu rakam markanın tüm Dünya’daki işçi gücünün ise %12’lik bir kısmını oluşturuyor.

Ford Hisseleri Düştü

Ford süreç hakkında yaptığı açıklamalar da ise masrafları minimum seviye de tutup yeni teknolojilere adım atacaklarını söyledi. Ford’un yeniden kar edebilir bir seviyeye gelebileceğini belirten şirket aslında, Çin’den gelen ithal ürünlerinin yanı sıra, Çin’inde Amerika’n mallarına uyguladığı vergi yükü yüzünden de ciddi zararlar gördü. Yaşanan tüm bu durumlar sonrasın da aslında en büyük sorun da bu değil ve Ford ve Trump arasında bir gerginlikte bulunmuyor. Marka geçtiğimiz süreçte Amerika pazarında Mustang modeli hariç tüm ürün gamını ortadan kaldırmıştı. Bu durumun sebebi de artık diğer araçların kar edilebilir olmamasından kaynaklanıyordu. Ford yarattığı bu boşluğu son zamanlarda otomotiv dünyasının gözdesi olan SUV ve Crossover modeller ile doldurmaya çalışacak. Yaşanan bu gelişler ve söylentiler sonrasında markanın hisseleri de ilk kez 9$’ın altını görmüş.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası