Fiat Panda’nın Dizel Versiyonu Bitiriliyor

0

Son yıllarda dizel otomobil furyasından vazgeçen ve artık bu motor seçeneklerine tamamen son veren otomotiv devlerini her geçen gün daha fazla duyuyoruz. Otomotiv üreticileri yeni nesil modellerinde yavaş yavaş dizele veda ediyor. Dizel motor seçeneğine en son veda eden otomobil ise İtalyan otomotiv üreticisi Fiat’ın Panda modeli oldu.

İki güvenilir kaynaktan edilen bilgilere göre Fiat, 1 eylülden itibaren dizel versiyon üretimini durdurmuş bile. Zaten markanın eski CEO’su Sergio Marchionne’de geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada markanın 2021’e kadar tüm binek modeller de dizelden vazgeçeceği yönündeydi. Panda’nın da vazgeçmesi de aslında bu planın bir parçası.

Bu vazgeçişle ilgili henüz FCA şirketinden bir resmi açıklama duyurulmadı. Dizel versiyonlardan vazgeçişlerin artmasının altındaki en büyük sebeplerden biri WLTP emisyon normunun 1 eylül 2018’de Avrupa’da yürürlüğe giren sıkı şartları aslında. Bu durum Fiat Panda’nın dizel versiyondan geçmesini biraz daha hızlandırmış olabilir.

Fiat Panda'nın Dizel Versiyonu Bitiriliyor

Fiat 500’de Gidici

Fiat Panda’da yer alan dizel motor 1.3 litrelik hacime sahip MultiJet dizel versiyondu. Bu motor şirketin Polonya’da bulunan Bielsko-Biala tesisinde üretiliyordu. Edinilen bilgilere göre İtalya devi Avrupa pazarında 2018 ocak ayından, ağustos ayına kadar 111.002 adet Panda modeli satmış. Bu oran geçen senenin aynı satış verilerine göre %15’lik düşüş göstermiş. Panda’da yer alan dizel motorun aynısı Fiat 500 modelinde de yer alıyor. Bu modelin dizel versiyonunun da Avrupa’da ‘stok sonu’ ibareleriyle birlikte satıldığını duyduk. Yani sırada Fiat 500 modeli var. Fiat 500’ün yoluna 2020’de elektrikli versiyonlarla devam etmesi planlanırken sanırım bu durum Fiat Panda’da daha düşük ve ekonomik yapıda olan benzinli versiyonlarla devam edecek.

Fiat Panda'nın Dizel Versiyonu Bitiriliyor

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası