Volkswagen Elektrikli Araç Üretime Başlıyor

0

Otomotiv üreticisi olan Alman Volkswagen isimli firma ID, 3 adlı tam elektrikli araç üretimine başlayacağı tarihi sonunda açıkladı. Söz konusu tam elektrikli olan aracın seri üretime başlayacağı tarihin 2019 yılı Kasım ayı olduğu bildirildi.

MEB’den Çıkan İlk Otomobil

Firma tarafından geliştirilen MEB Platformu’na ait ilk araç olacak ID.3 isimli araç ilk kez 2016 yılında tanıtılmıştı ve tanıtıldığı andan itibaren meraklıları tarafından seri üretiminin ne zaman olacağı haberleri bekleniyordu. Söz konusu aracın 2019 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda meraklılarının karşısına çıkarılması bekleniyor.

Araç Zwickau’da Üretilecek

Avrupa’da en büyük otomobil fabrikası olma özelliğine sahip olan Zwickau isimli fabrikanın artık tamamen elektrikli araçları üretmeyi hedeflediği biliniyor. Aynı zamanda fabrikanın değişimini de 2020 yılında tamamlaması bekleniyor. Geliştirilmekte olan fabrika da amaçlarına uygun olacak şekilde kullanıma hazırlandıkları yeni bant teknolojisinde günde 1500 araç üretecek kapasiteye gelecekleri bekleniyor.

Değişim henüz tamamlanmamışken söz konusu fabrikada şu an 1600 imalat motoru bulunurken tamamen elektrikli üretime geçilince bu sayının artması ve de teknoloji imkanlarının da gelişerek daha fazla aracı seri üretmenin mümkün olması beklentiler arasında bulunuyor. Bu fabrikada seri üretiminin yapılacağı bildirilen ID.3 isimli aracın henüz seri üretim aşamasına başlanılmadan 30 bin ön sipariş aldığı da biliniyor. Araç üretime başlandıktan sonra bu sayının çok daha yüksek olacağı da bekleniyor. Söz konusu fabrikanın bu taleplere ve üretime yeterli olacağı düşünülüyor.

33 Yeni Model Hedefi

Volkswagen şirketi geliştirmiş oldukları MEB platformu sayesinde ünümüzdeki 3 yıl içinde 33 yeni model aracın yapımını da hedefleri arasında bulunduruyor. Volkswagen ulaşım alanındaki yöneticilerinden olan Thomas Ulbrich’in açıklamasına göre tam elektrikli araç ID.3’ün geliştirilme aşamasında hiçbir sorun yaşamadıklarını dile getirdi. Aynı zamanda ön üretim yapılan araçların çeşitli testlere sokulmaya devam ettiğini de belirten Ulbrich Volkswagen için yepyeni bir dönemin başlayacağını da belirtti.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası