Ekonomik Daralma Ford’un Sonu Olacak

0

Elektrikli otomotiv devi Tesla, CEO’su Elon Musk ve ABD’li Ford arasında yaşanan atışmalara şahit olmuşsunuzdur. Arada yaşanan laf dalaşları her geçen gün bir üst seviyeye çıkıyor ve ortalık biraz daha kızışıyor. Bilmeyenler için belirtmekte fayda var dalaşmaların çıkış noktası ve olayları tetikleyen olay geçtiğimiz yıllar da Ford yüzünden başlamıştı. Ford bundan bir kaç yıl önce Model E’nin isim haklarını almıştı ve Tesla’nın planlarını adeta alt üst etmişti. Tesla kurucusu ve CEO’su Elon Musk, Model S, Model E, Model X ve Model Y şeklinde araç serisini oluşturup SEXY kelimesi organize etmek istiyordu. Fakat Ford tarafından Model E’nin isim haklarının alınması elektrikli otomotiv devinin CEO’sunu çılgına çevirmeyi başardı.

Elon Musk: Ford’un Sonu Olacak

Elon Musk’un attığı adımlar sayesinde Tesla, son dönemde ciddi başarılar elde etti ve şirketini kar edebilen bir yapıya nihayet kazandırdı. Her geçen gün kendini iyice sağlama alan Elon Musk’da Ford hakkında görüşlerini çekinmeden dile getirir hale geldi. Musk, Amerika’lı gazeteci Kara Swisher ile yaptığı bir ropörtaj sırasında Ford ile ilgili şu cümleyi kurdu; ”Ford’un önümüzdeki süreçte gerçekleşecek olan daralma dönemini atlatacağını sanmıyorum.”

Ford son zamanlar da zaten Amerika pazarında yaptığı ürün gamı değişiklikleri ile oldukça konuşulur hale gelmişti. Bir çok modeline veda eden ABD’li üretici bundan sonraki süreçte SUV segmente ağırlık vereceğini duyurmuştu. Kendi pazarında sadece Mustang modeli ile birlikte bir kaç SUV modeli satacak olan Ford, Avrupa pazarı içinse kar düzeyi yüksek özel modeller çıkartmaya devam edecek. Ford’dan henüz Elon Musk’un açıklamalarına bir cevap gelmedi. Önümüzdeki süreçte ikili arasında ne tür diyaloglar dönecek, Musk’un öngörüleri ne kadar tutacak hep birlikte göreceğiz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası