Audi e-Tron GT 2020 Yılında Satışa Sunulacak

0

Audi’nin uzun zamandır bir elektrikli GT modeli için çalışmalar yaptığı söylentileri doğru çıktı. Tesla’nın Model S’ine karşı hamle olarak geliştirilen otomobil, yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Audi e-Tron GT ismiyle satışa sunulacak olan otomobilin ilk görseli ise bugün yayınlandı. 2020 yılında piyasaya sunulması beklenen e-Tron hakkında detaylarda Audi’nin yıllık basın toplantısında verildi.

Audi, üretilecek olan e-Tron GT modelinin Neckarsulm kentinde yer alan Böliinger Höfe fabrikasında üretmeyi planladıklarını belirtti. Üretimine başlanacak olan otomobil hakkında henüz detaylı bir açıklama gelmemiş olsada, Porsche’nin Mission E modeli ile çok şey paylaşacağı öngörülüyor. Mission E modelin de Porsche’nin 2020 yılında piyasaya sürmeyi hedeflediği tamamen elektrikli bir sedan otomobil modeli. Ayrıca alman devi Audi’den gelen açıklamada yayınlanan teaser görselinin, bir konsept değil prototip versiyon olduğu yönünde. Buda yayınlanan görüntünün 2020 yılında piyasaya sürülecek otomobilin görüntüsüne oldukça yakın bir halde olduğu anlamını taşıyor. Markanın birinci ağzından yapılan açıklamada ise CEO Rupert Stadler şu cümleleri kurdu;

Tamamen elektrikli E-Tron GT otomobilimizde sportifliği ve yenilikçiliği ön plana aldık. İlerleyen yıllarda performans markamız olan Audi Sport otomobillerini de bu doğrultuda geliştireceğiz.

Elektrikli Audi’ler Artacak!

Sıfır emisyon değerine sahip olacak ve Tesla’nın Model S modeli ile rekabet etmesi planlanan otomobil, markanın tamamen elektrikli olarak piyasaya sürmeyi hedeflediği iki farklı crossover modelinden sonra satışa sunulacak. Yıl sonuna kadar tanıtılması beklenen Audi e-Tron GT’nin, Sportback modelinin ise 2019 yılı içerisinde ortaya çıkacağı belirtiliyor. Gün geçtikçe elektrikli ve hibrit modellere yatırımlar yapmaya başlayan Audi’nin hedeflerinden biri de 2025 yılına kadar 20 adet elektrikli ve hibrit modeli üretip satışa sunmak. Ayrıca üretilecek ve satışa sunulacak bu elektrikli versiyonlarında tüm marka satışlarının 3’de 1’ini kapsaması pazar hedefleri arasında yer alıyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası