Nissan 1.000 Kişiyi İşten Çıkaracak

0

Japon otomotiv üreticisi Nissan, Meksika’da bulunan 2 fabrikasında toplamda 1.000 kişinin işine son vereceğini duyurdu. Nissan işten çıkarmalar için ise ”zorlu piyasa koşullarını” öne sürdü. Reuters haber ajansının verdiği bilgilere göre çıkarmalar ülkedeki Cuernavaca ve Aguascalientes tesislerinde gerçekleşecek. 2 fabrikada gerçekleşecek olan çıkarılmaların ise nasıl bölüştürüleceği henüz belirsizliğini korurken edinilen bilgilere göre de Aguascalientes tesisinde de hali hazırda işten çıkarılmaların başladığı söyleniyor. Japon üreticinin kurumsal iletişim direktörlüğü görevinde bulunan Brian Brockman ise yaptığı açıklamada; ”İşten çıkartmalar malesef Meksika’daki zorlu piyasa koşullarından kaynaklanıyor.” ifadelerine yer verdi.

Kârlılık Her Geçen Gün Azalıyor

Japon üretici işten çıkarılmaların en büyük nedenlerinden birinin hammadde de yaşanan artışları örnek gösteriyor. Ayrıca Meksika otomotiv pazarında yaşanan son zamanlardaki büyük düşüşler de Nissan’ın bu kararı almasında büyük rol oynamış. Nissan geçtiğimiz Mayıs ve Nisan aylarında da aldığı bir kararla Kuzey Amerika’da bulunan tesisindeki üretimi %20 oranında düşüreceğini duyurmuştu. Otomotiv devi en başarılı pazarlarından birinde bu kararı almasını kârlılığın her geçen gün azalmasını sebep göstermişti.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası