Jaguar Nürburgring Taksileri Ortaya Çıktı

0

Almanya’da bulunan Nürburgring pistini günümüzde otomobil dünyasını yakından takip edipte her halde bilmeyen kimse yoktur. Pist içerisinde kiralanabilen özel otomobillere de Nürburgring Taksi veya Ring Taksi gibi isimler veriliyor ve bir çok otomotiv devinin modelleri de bu niyetle bulunuyor. BMW, Porsche, McLaren, Nissan gibi devlerin araçlarının yer edindiği bu organizasyona Jaguar’da iki yeni model ile katıldı. Aslında Jaguar bu Jaguar Nürburgring taksi işine pekte yabancı bir şirket değil. Geçtiğimiz yıllarda İngiltere’li otomotiv devi XJ Supersport ve F-Type SVR modellerini tam da bu doğrultuda kullanıma sunmuştu.

Pistte aktif olarak kullanılan F-Type SVR modelinde değişikliğe giden firma aynı zamanda taksi görevini üstlenen XJ modeli yerine de XJR575 modelini getirdi. Bu sayede Jaguar’ın Nürburgring taksisi artık arka kısımda 3 yolcu seçeneği ile pistte daha hızlı turlar atabilecek. Fakat sadece profesyonel ve oldukça dikkatli sürücülerin F-Type SVR ve XJR575 modellerinin limitlerini zorlayabileceğini de belirtmekte fayda var. Zira otomotiv dünyasının yakından takip ettiği bu pistte toplamda 73 adet viraj bulunuyor ve 20.8 kilometreden oluşuyor. Sürücülerin bu pistte yapacağı turlarda araç içinde ve dışında yer alan HD kameralar ile de kaydediliyor ve görüntüler araç sürücüsüne veriliyor.

Jaguar Nürburgring Taksileri Ortaya Çıktı

Jaguar ile Yarış Deneyimi Yaşayabilirsiniz!

Kendisine ölümsüz bir hatıra bırakmak isteyen sürücülerin elbette bir miktar ücret ödemesi gerekiyor. Jaguar araçları ile yapılacak toplam pist deneyimi yaklaşık 30 dakika sürüyor. Marka bu yarım saatlik sürüş keyfinin bedelini ise 235$ olarak belirlemiş. Bu ücret Jaguar’ın iki modeli içinde geçerli. Ayrıca pist deneyimi yaşayan sürücülerin yanında bulunan kişilerin de herhangi bir ücret ödemesi gerekmiyor. Bu iki süperşarjlı modelleri kiralamanın ilk şartlarından birisi ise kaçınılmaz 18 yaşından büyük olmak. Pistte kullanılan otomobiller kendi sınırlarını da zorladığı için modellerin yaptığı 20 km’lik sürüş, aynı modellerin normal trafikte kat ettiği 200 kilometrelik yola da bedel oluyormuş. Varın otomobillerin ne kadar sınırları zorladığını siz düşünün!

Jaguar Nürburgring Taksileri Ortaya Çıktı

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası