Dacia 5 Milyon Satış Adedine Ulaştı

0

Türkiye’de de son beş yıllık süreç içerisinde büyük bir büyüme ivmesi kazanan Romanya merkezli otomotiv markası Dacia 5 milyon satış adedine ulaştı. Şirket yetkililerinden yapılan açıklamalara göre Dacia, tüm pazarda 2004 senesinden günümüze kadar 5 milyon, Fransa pazarında ise 1 milyonluk satış hedefine ulaşarak bir rekora imza attı. Otomotiv devi her zaman en yüksek fayda ve en düşük maliyet oranını hedefleyen şirket politikasını geçen zamanda hiç bozmadı. Ayrıca geçen süreç içerisinde de Dacia tek modelden oluşan portföyünü 6 modele kadar da çıkarmayı başardı.

Avrupa pazarında da oldukça geniş kitlelere ulaşmayı başaran Dacia, 2017 yılı içerisinde Sandero ile Avrupa’nın en çok edilen otomobili olmayı başardı. Ayrıca Sandero bir önceki yılın satış verilerine göre de %12’lik bir artış göstererek satış adedini 655.000’e çıkardı. Dacia aslında bu gibi başarıları sadece Avrupa pazarında değil faliyet gösterdiği tüm bölgelerde göstermiş durumda. Yer aldığı 25 pazarda şirket hiç gerileme yaşamadı, satış adedini arttırdı yada bölgede satış rekorları kırmayı başardı.

Dacia Açıklaması

Markanın Satış ve Pazarlama Direktörü ekibinin başında yer alan François Mariotte açıklanan verilere göre bazı değerlendirmelerde bulundu. Mariotte; ”Dacia tüketicilerin alışkanlıklarını gözlemleyerek az ama öz satın alma prensiplerine uyum sağlamaya çalışıyor. Müşteriler otomobil seçimlerini yaparken konfordan ve kaliteden ödün vermeden dayanıklı, estetik ürünleri tercih etmeye özen gösteriyorlar. Bu aslında gıda, hava taşımacılığı, giyim gibi diğer tüm sektörlerdeki ana bir akımdır. Dacia’da bu bakımdan müşterilerin bu isteğine yanıt verebilen tek otomotiv üreticisidir. Bu sayede Dacia markası müşterilerine her zaman güvenilir, sıfır araç alma olasılığını uygun fiyatlar imkanı sunmaktadır.” dedi. Ayrıca otomotiv devi, 2018 Cenevre Otomobil Fuarı’nda Lodgy modelinin özel bir serisini akıllı koltuk seçenekleri ve daha modüler olan bir versiyonunu da sergileme fırsatı bulacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası