Zırhlı Özel Versiyon Audi A8 L Security Tanıtıldı

0

Alman otomotiv devi Audi’nin özel olarak tasarlanan ve güvenlik donanımları ile öne çıkan özel versiyon zırhlı modeli Audi A8 L Security tanıtıldı. Otomobile ilk baktığımız zaman standart bir A8 L görünümü bizi karşılasa da, araçta bol miktarda güvenlik ve zırh ekipmanları bulunuyor. Yolcu bölümü ekstra güçlendirilen otomobilin camları da kurşun geçilmez camlar ile değiştirilmiş.

Özel versiyon otomobilde o kadar güvenlik ekipmanı ve zırh bulunuyor ki normal şartlarda boş ağırlığı 1.915 kg olan Audi A8 L’nin ağırlığı 3.874 kg’a çıkmış. Zırhının yanı sıra yangın söndürme sistemi ile de donatılan otomobilin gövdesinin altında, çamurluk alanlarında, kaput altında ve yakıt tankının olduğu alanda yangın söndürme sistemi bulunuyor. Normal bir Audi A8 L modelinin Security versiyonuna dönüşümü de toplamda 400 iş saati sürüyor. Bu değişim de özel tesislerde gerçekleşiyor.

Bu versiyona özel olarak konumlandırılan run-flat sistemi de herhangi bir saldırı sonrasında otomobilin patlak lastikler ile 80 km kadar gidebilmesini sağlıyor. Üstelik bu koşulda otomobil 80 km/h hıza kadar da ulaşabiliyor. Seri ateş, keskin nişancı silahı ve el bombası gibi saldırılara karşı test edilen A8 L Security, dışarıdan zehirli gaz ile saldırılarını da önleyebiliyor. Otomobilin klima sistemi bu gibi durumlardan dışarıdan hava girişlerini kapatıyor ve içeriye bir süre temiz hava girişini sağlayabiliyor.

Audi A8 L Security

Herhangi bir saldırı sonrasında eğer kapılardaki hasarlar nedeniyle kapılar açılamaz hale gelirse de özel patlama bazlı bir sistem kapı menteşelerini parçalayabiliyor ve aracın tahliyesini imkan sağlanıyor.

Audi A8 L Security Motor ve Fiyat Bilgisi

Aracın kaputunun altına baktığımız zaman ise A8 L modelin de yer alan çift turbolu V8 motoru görüyoruz. Bu motor ile 571 beygirlik bir güç üretimi ve 800 Nm tork değeri sunan otomobilin 0’dan 100 km/s hıza ulaşması ise 6.3 saniye sürüyor. Bu hızlanma değeri 4 tona yakıt bir ağırlığa sahip otomobil için oldukça etkileyici aslında. 210 km/h azami hıza sahip olan otomobilin fiyatı ise Rusya’da opsiyonel özellikler hariç 55.135.875 Ruble. Yani günümüz kuru üzerinden Türk Lirası karşılığı 5 milyon 233 bin gibi bir rakama denk geliyor. Özel olarak üretilen otomobilin hazırlanması, testlerden geçmesi ve teslim edilmesi ise toplam da 3 ila 6 ay arasında bir sürede gerçekleşiyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası