Yerli Otomobil TOGG Tasarımı Avrupa’da Tescillendi

0

Cumhurbaşkanlığı tarafından öncülüğü yapılan ve Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından geliştirilen yerli otomobil, Avrupa Birliği’nde tescillendi. Geçtğimiz yılın sonunda tanıtımı gerçekleştirilen tamamen elektrikli modelin hakları bu sayede 5 yıl koruma altına alınmış oldu.

Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Hakları Ofisi tarafından tescillenen yerli otomobilin bu sayede herhangi bir şekilde tasarımın kopyalanmasının önüne geçildi. Otomobilin Asya ve Amerika pazarları için de yapılması gereken tescilleme işlemlerinin ise 2020 yılı içerisin de yapılması bekleniyor.

Otomobilin tasarımının arka planında ise 150 bin saatlik bir çalışma bulunuyor. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu tasarım ve mühendis ekiplerinin uzun mesailer sonrasın da ortaya koyduğu tasarım, bir çok tasarım evi örneklerinin arasında özenle seçildi. Ekip düzenlediği yarışma sonrasın da Pininfarina tarafından yapılan ve TOGG modellerinin şimdi ki yüzünü oluşturan tasarımları seçti.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası