2020 Mini John Cooper Works GP Modeline Merhaba Deyin

0

Oldukça merak edilen 2020 Mini John Cooper Works GP Los Angeles’da yapılan Otomobil Fuarı’nda meraklılarını selamladı. Tahminler doğrultusunda önceki Mini’lerden çok daha yüksek bir hızla gelen araç, resmi verilere göre 100 km hızı 5.1 saniyede yakalayabiliyor. Bu veride yeni Mini’nin, Honda Civic TypeR’la yarışabileceğini gösteriyor. Bu yeni Mini’de gaz pedalı köklendiğinde araç saatte 225 km hıza ulaşabiliyor.

Mini JCW GP, Mini ailesinde bulunan en güçlü motoru kullanıyor. 2.0 litre turboşarjlı bu motor tam 306 beygir güç ile birlikte 450 Nm bir torkuda üretebiliyor. Bu verilerde bize JCW GP versiyon aracın, standart JCW’ye göre 75 beygirlik fazladan güç ürettiğini gösteriyor. Ayrıca yeni tasarım egzoz sistemi, hava kanalları ve yenilenen turboşarj da verimi ve gücü arttıran diğer özellikler. Mini’yi tasarlayan mühendisler GP versiyonu yenilikçi bir motor ve yağ soğutma sistemiyle donatmışlar.

Araç Tasarımı

Araçta sağlanan güç artışının nedenleri arasında GP’de bulunan aerodinamik yapı da yer alıyor. Mini’nin klasikleşmiş agresif görünümü muhafaza edilirken geniş çamurluklar, GP’ye özgü ön ve arka yüzler ile yere daha kuvvetli basmayı sağlayan spoiler bu versiyonu standart JCW’den ayıran önemli detaylar arasında kendine yer buluyor.

GP versiyonunda genişleyen çamurluklar ise sertleşen ve yenilenen süspansiyon sistemine dayanıyor. Bu özellik ile yere daha çok yaklaşan araç bu versiyona özel 4 pistona sahip fren kaliperlerini kullanıyor.

2020 Mini John Cooper Works GP Modeline Merhaba Deyin

2020 Mini John Cooper Works GP Teknik Özellikler

Önden çekişli otomobil, 8 ileri vitese sahip Steptronic şanzımanla birlikte geliyor. Buna ek sunulan mekanik diferansiyel kilidi sayesinde araç dengesini rahatlıkla koruyabiliyor. Yol üzerinde araç, dinamik denge kontrolü tarzı özel sistemleri ile yol tutuşunu tam sağlıyor.

Özel bir versiyon olduğunu gösterircesine aracın her noktasında GP amblemi yer alıyor. Özel yapılmış ses yalıtımı ile de araç dikkat çekiyor. Aracın arkasında yer alan bagaj bölümü ise demir bir barla sabitlenmiş durumda. Bu sayede ani fren halinde eşyaların zarar görmesi engellenmiş oluyor. Mini Şirketinin planları arasında bu versiyondan tam 3000 adet üretmek yatıyor. 44.900 $’dan başlayan fiyatlarla sunulacak bu araçlar 2020 yılı Mart ayından sonra teslime başlanacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası