Elektrikli Mini Cooper Geliyor, Efsane Tamamen Elektriklendi

0

Alman otomobil devi BMW, yeni bir tamamen Elektrikli Mini Cooper tanıtımı yaptı. Tanıtımı yapılan 2020 model olacak MINI Cooper SE elektrikli otomobil için belirlenen fiyat ise temel modeli için 29.900 dolar belirlendi. BMW’nin ürettiği ve ikonlar arasına giren MINI Cooper araçlar artık tamamen elektrikli hale geliyor. Alman şirket, popüler aracın elektrikli versiyonunu tanıtırken teknik özelliklerini de duyurdu. Yeni elektrikli MINI Cooper SE , 2020 yılı mart ayından itibaren satışa sunulacak.

Tasarımcısının İzinden Gidiyor

Bugün için en ikonik araçlardan biri olarak kabul edilen Mini’lerin tasarımcısı Sir Alec Issigonis. Tasarımcı ilk Mini’yi oluştururken “Çevre dostu, verimli , erişilebilir ve kullanımı eğlenceli bir araç” tasarlamak isteğini açıklamıştı. Yeni tanıtılan MINI Cooper’da da bu çizgi devam ediyor. Ana çizgi ve özelliklerini büyük ölçüde koruyan aracın yol tutuşu, sürüşte verdiği his gibi özellikleri de muhafaza edildi.

Elektrikli Mini Cooper

Elektrikli Mini Cooper Teknik Özellikleri

Şehir içi kullanım amaçlı üretilen yeni elektrikli MINI Cooper’ların motor güçleri 181 beygir. Aracın 0’dan 100’e çıkması ise 6,9 saniye sürüyor. Bu yeni elektrikli araç için belirlenen menzil ise yapılan açıklamaya göre 235 – 270 km arası. Bu açıklanan menzil değeri diğer elektrikli araçlara göre bir miktar düşük de olsa şehir içi kullanım amacına uygun.

Yeni MINI Cooper en yüksek hıza, saatte 150 kilometre ile ulaşabilecek. Elektriklenen MINI Cooper SE’de anahtarsız giriş özelliği, çarpışma ikaz sistemleri, aktif çalışan sürücü yardımcısı, enerji tasarrufuna sahip ısı pompası tarzı özelliklerde bulunuyor. Sessiz çalışma özelliği bulunan bu modelde yayaları koruma amacıyla yapay olarak dışarıya ses veriliyor.

2014 yılı itibariyle yenilenmesi yapılan iki kapılı Cooper modeliyle son derece benzer görüntüye sahip otomobilde, zemin yüksekliği 2 santimetre daha fazla olarak tasarlanmış durumda. Otomobilin tamamen şarj olma süresi ise 4 saat olarak belirlendi. Ancak 50 KW DC şarj kullanılması halinde 35 dakikada batarya %80 oranında doluyor. Şirket yetkilileri otomobil yemek arasında dahi şarj olabiliyor diye bu durumu yorumluyor. Ayrıca frenlerde de enerji geri dönüştürücü teknoloji var. Otomobilin bagaj hacmi 211 litre ancak arka koltukların yatırılması durumunda bu hacim 731 litreye ulaşıyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası