Tesla Model S – Fiyat, İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

0

Elektrikli otomotiv devi Tesla yeni bir model çıkarmasa dahi yıl içinde araçlarını sürekli güncelliyor ve yeni özellikler ekliyor. İlk olarak 2012 yılında karşımıza çıkan Tesla Model S serisinin bir parçası idi. Tabii ki otomobiller sipariş üzerine üretildiği için Tesla modellerine model yılı biçmekte biraz anlamsız kalabiliyor. Bizde incelememizi en son özelliklere sahip olan versiyon üzerinden yapalım. İlk göz ağrısı diyebileceğimiz Model S hakkındaki detaylara başlamadan önce otomobilin öne çıkan özellikleri önce bir göz atalım.

  • Etkileyici Elektrikli menzil
  • Zemine Karşı hızlı ivme
  • Bol miktarda bagaj alanı sağlayan geri çekilebilir tasarım.
  • Tesla’nın kapsamlı Supercharger ağına erişim.
  • Benzer fiyatlı bazı sedanların lüks cilaları olmaması.
  • Ülke çapında az sayıda servis merkezi anlamına gelen küçük bayi ağı.
  • Apple CarPlay, Android Auto veya benzeri akıllı telefon entegrasyonu eksikliği

Tesla Model S - Fiyat, İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

2020 Tesla Model S İnceleme

Düzgün ama kusurlu Model X ve Cybertruck göz önüne alındığında, Tesla’nın ilk denemesinde bu aracı park alanından çıkarabildiğine inanmak zor. 2020 Tesla Model S, yaklaşık on yıl önce otomotiv dünyasını çılgına çeviren aracın bir devamıdır. Ve ilk çıktığı günden bu yana önemli bir değişiklik olmamasına rağmen, Model S önde gelen elektrikli arabalardan biri olmaya devam etmektedir.

Standart bir havalı süspansiyon, bu büyük sedanın rahat sürüşünün temelini oluştururken koltuklar hem destekleyici hem de rahattır. İçinde kullanıcı deneyimi düşünülerek tasarlanmış bir kabin bulunur. Alman ve Japon rekabeti gibi sersemletmez, ancak neredeyse İskandinav tarzında sessizce etkileyicidir.

Sağduyulu, bilgi-eğlence sistemini barındıran dev 17 inçlik bir tablet bulunur. Ekrandaki menüler mantıksal olarak düzenlenirken, kullanımı dikkat dağıtıcıdır. Tableti kullanmak standart oto pilot sürüş sisteminin varlığını gerektirmektedir. Teknolojiyle dolup taşan bir araç için Apple CarPlay veya Android Auto akıllı telefon entegrasyonu özelliğinin olmaması ise hayal kırıklığına uğratıcıdır.

Performans söz konusu olduğunda Tesla Model S, karşısında rakip tanımayacaktır. Temel versiyon bile 3,7 saniyede 100 km / saat hıza ulaşabilir. Performans modellerinde bu hıza 2,4 saniyede çıkmak için fazladan 20,000 dolar ödeyebilirsiniz.  Bunca zamandan sonra bile, Tesla Model S en iyi elektrikli araçlardan biridir. Porsche Taycan’ın çıkışı sonrasında ciddi bir rekabetle karşı karşıya kalmış olabilir. Ancak Taycan çok daha pahalı, daha az menzil sunuyor ve o kadar da hızlı değil.

Tesla Model S - Fiyat, İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Model S İle Yaşamak Nasıl Bir Şey?

Kullanıcı deneyimlerine göre Tesla Model S, bir yıllık kullanım sonrasında erken lastik aşınması ve sonraki yıllarda sıralanan bir dizi kalite sorununa eğilimliydi. 2020 Tesla Model S ise uzun dönemli erken Model S aracından birçok açıdan farklıdır. Yine de aynı nesil olduğu için genel sürüş izlenimlerinin çoğu hala geçerlidir.

Tesla Model S - Fiyat, İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Kullanıcılar Hangi Model S’yi Önerir?

Uzun menzilli araçların çoğu alıcı için bol miktarda performans ve yetenek sunduğu düşünülmektedir. Bunlar, sadece küçük farklarla, çok daha pahalı performans araçları ile aynı özelliklere sahiptir.

Tesla Model S, beş kişilik elektrikli lüks bir sedan. İki varyant mevcuttur: Uzun Menzil ve Performans. Her ikisi de aynı 100 kWh pil takımını kullanır ve dört tekerden çekiş özelliği standart olarak gelir. Tesla’nın Model S’yi model yılı yerine sürekli olarak güncellediğini unutmayın, bu nedenle sıraladığımız özellikler mutlaka en güncel özelliği yansıtmayabilir.

Standart Model S, Uzun Menzili araç, 600 km menzili ve 3,7 saniyede 100 km / saat hız sunar. Standart özellikleri arasında adaptif havalı süspansiyon, LED farlar, elektrikli bagaj kapağı, ısıtmalı ön ve ikinci sıra koltuklar, ısıtmalı ve güç ayarlı direksiyon simidi, 17 inç dokunmatik ekran ve navigasyon sistemi yer alır.

Tüm Model S araçları, Tesla’nın oto pilot olarak adlandırdığı bir dizi güvenlik sistemi ile birlikte gelir. Bu, ön ve arka park sensörleri, kör nokta monitörü, şeritten ayrılma uyarısı, adaptif hız sabitleyici ve otomatik acil durum frenlemeli ileri çarpışma uyarısını içerir. Model S Performans aracı, daha az menzile sahipti, ancak 100 km/ saat hıza 2.4 saniyede ulaşmaktadır.

Tam Otomatik Sürüş Kapasitesi seçeneği her iki donanımda da mevcuttur. Otomatik park etme ve dönüş sinyaline hafifçe vurarak şerit değiştirme yeteneği dahil olmak üzere şık yarı otomatik sürüş özellikleri ek olarak bulunur. Ayrıca Tesla‘nın, aracın sahibine bir otoparkta insansız sürüş yapmasını sağladığını söyleyen Summon özelliği de eklenebilir. Daha büyük 21 inç jantlar her iki modelde de isteğe bağlıdır. Ancak bunların eklenmesi araç aralığını biraz azaltır.

Tesla Model S - Fiyat, İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Karşılaştırma

Tesla Model S ve Porsche Taycan Karşılaştırma

İnanması zor görünüyor, ancak yeni Porsche Taycan, Tesla’nın 2012’de ilk çıktığı günden bu yana Model S için ilk önemli rakip olmuştur. Taycan, Model S aralığına uymayan daha küçük pil paketleri kullanıyor ve ayrıca Porsche biraz daha pahalı. Bununla birlikte, Taycan, eşsiz kullanım, zengin ayrıntılı bir kabin ve daha sezgisel bir bilgi-eğlence sistemi ile genel olarak daha rafine.

Tesla Model S ve Tesla Model 3 Karşılaştırma

Model S gerçek bir lüks sedan olsa da, Tesla Model 3 daha kullanışlı bir elektrikli araç. Rakiplerinden çok daha pahalı olmasa da, Model 3 daha lüks ve daha donanımlı hissettiriyor. Temel versiyonda rekabetçi aralık numaraları ve tam özellikler listesi bulunurken daha pahalı düzeltmeler, menzili ve ivmeyi artırma özelliği sunuyor. Model 3, koca bir servet ödemeden tüm Tesla deneyimini elde etmenin ucuz bir yolu.

Tesla Model S ve Audi E-Tron Karşılaştırma

Audi E-Tron, piyasadaki en yeni lüks elektrikli araçlar arasında yer alıyor. Esasen en dikkat çekici SUV / hatchback araçlarından da biri, ancak elektrikle çalışıyor. Piyasadaki en hızlı elektrikli araç değil.  Manşet yakalama menzili rakamları da mevcut değil. Ancak oldukça kapsamlı ve tipik olarak olağanüstü Audi yapım kalitesi sunuyor.

Tesla Model S - Fiyat, İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Tesla Model S Kullanıcı Yorumları

1/3

54 yaşındayım ve Tesla Model S şimdiye kadar sahip olduğum en iyi araba. Eskiden kullandığım normal arabalara geri dönemem. Otomobil teknolojisi her iki ayda bir güncellenmeye devam ediyor. Arabayı 18 ay kullandım ve herhangi bir servise ihtiyaç duymadı. Benzin istasyonları olmadan hayat gerçekten harika. Arabayı kolayca garajımda şarj ediyorum. Süper şarj cihazları yaklaşık 20 dakika içinde arabayı tam olarak şarj edebiliyor.

  • Emniyet: 5/5
  • Teknoloji: 5/5
  • Verim: 5/5
  • İç Mekan: 5/5
  • Konfor: 4/5
  • Güvenilirlik: 5/5
  • Değer: 4/5

2/3

2 yıldır 17 S 90 D modelini kullanıyoruz ve bu süreçte sadece bir kez teknik servis hizmeti gerekti. Kırsal bölgede yaşamamıza rağmen Tesla evimize geldi ve arızayı hemen garanti kapsamında düzeltti. Arabayı sevdim. Sürmesi eğlenceli. Benzin ile çalışan bir arabanın sunduğundan tamamen farklı bir sürüş dünyası. Şu anda da 19 Performans L kullanıyorum ve bu arabayı gerçekten seviyorum. Ayrıca bu araç sayesinde şimdiye kadar sahip olduğumuz en iyi navigasyona kavuştuk.

  • Emniyet: 5/5
  • Teknoloji: 5/5
  • Verim: 5/5
  • İç: 4/5
  • Konfor: 5/5
  • Güvenilirlik: 5/5
  • Değer: 5/5

3/3

2020 Model S Uzun Menzilli aracım üçüncü Tesla arabam. 2016 aldığım Tesla model S ile takas ettim. Evimde 47 AMP 220 V şarj istasyonu var. Her gün 120 ila 160 km yol gidiyorum. Üç yıllık bir sürede pilim sadece % 3 oranında azaldı. 2020 modeline geçme zamanı geldiğinde (Kasım 2019’da üretilmişti) tam olarak ne istediğimi biliyordum. Uzun menzilli aracım yaklaşık 400 km menzile sahip eski modelim S 75D’ye karşı 600 km’ye ulaşıyor. Beyaz iç ve mavi dış cepheye sahip bir araç satın aldım. Tekerlekler 19 inç karbon rengindeydi. Şimdiye kadar aracımla yaklaşık 1600 km yol kat ettim.

2020 modeli 2016’dan çok farklı bir araç. Hızlanma, sürüş ve iç gürültü büyük ölçüde geliştirildi. Genel konforu artıran iç mekanda bazı yükseltmeler yapıldı. Bu model Versiyon 3 ile donatılmıştır. Sürüş ve kullanım kesinlikle şaşırtıcı. Tesla, aracın altındaki monolitik akü paketi sayesinde mükemmel bir ağırlık merkezinden yararlanıyor. Buna ek olarak, bilgisayar kontrollü havalı süspansiyon sistemi şimdiye kadar kullandığım herhangi bir aracın erişiminin ötesinde kullanım sağlıyor. İçten yanmalı bir motorla karşılaştırıldığında, Tesla Model S temiz, şaşırtıcı derecede güvenilir ve potansiyel olarak birçok insanın sahip olmak istediği bir araç olabilir.

  • Emniyet: 5/5
  • Teknoloji: 5/5
  • Verim: 5/5
  • İç: 4/5
  • Konfor: 5/5
  • Güvenilirlik: 5/5
  • Değer: 5/5

Tesla Model S - Fiyat, İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası