2019 Volkswagen T-Cross Tanıtıldı

0

Alman üretici Volkswagen, 2002 yılında başlattığı SUV atağını son üyesi olan 2019 Volkswagen T-Cross taçlandırdı. B segmentinin en sevilen versiyonlarından olan Polo’nun platformunda üretilen SUV model, MQB A0 isimli platformdan asfalta inecek. VW Grubu çatısı altında bulunan SEAT Arona modelinin VW logolu versiyonu olan araç, bir üst segmentte bulunan T-Roc modelinden de izler taşıyor. Ön kısımda ağebeyinden izler taşıyan T-Cross, arka kısım da ise klasik VW modellerinden oldukça farklı. Toplam araç uzunluğu 4.11 metre olan T-Cross, Arona’ya oranla daha uzun olarak tasarlanmış. Ayrıca İspanyol akrabasından farklı olarak da aracın arka koltukları 14 cm daha kaydırılabiliniyor. Bu da SUV modelin istenildiği taktir de bagaj kapasitesini 385 litrelik hacimden 455 litreye çıkarılmasına olanak sağlıyor. Arka koltukların tamamen yatırılması ile 1281 litrelik bir taşıma alanı sunan araç, opsiyonel seçenekte yer alan ön yolcu koltuğunda yatırılması ile taşıma alanını daha da yükseltebiliyor.

2019 Volkswagen T-Cross Konsol Bölgesi

2019 Volkswagen T-Cross modeli diğer VW modellerine oranla daha farklı bir direksiyon göbeği tasarımına sahip. Alman devi sonunda klasik çizgisinden de bu hamle ile kurtulmuş. Diğer kısımlara göz gezdirdiğimiz de ise araç aslında bir kaç malzeme çeşitliliği dışında Polo ile neredeyse aynı durumda. Tasarım ve donanım olarak Polo’yu takip eden yerden yüksek T-Cross, motor seçenekleri olarak da Arona modelini takip etmiş. Üç silindirli bir 1.0 TSI motora sahip olan araç 95 ve 115 beygirlik güç üretimine sahip çıkışları ile sunuluyor. Ayrıca benzinli kanadına da sonradan silindir kapama teknolojisine sahip 150 beygirlik yapıdaki bir de 1.5 TSI motor seçeneği daha eklenecek. Dizel seçeneğe baktığımız zaman ise 95 beygirlik güç üreten bir 1.6 TDI ünite görüyoruz. Sadece önden çekiş sistemi ile tanıtılan aracın şanzıman seçenekleri ise 5 veya 6 ileri manuel ve 7 ileri, DSG şanzıman.

2019 Volkswagen T-Cross Yan Görünüm

Markanın En Yeni SUV’si

SUV modelin ülkesinde sunduğu giriş paketinin adı Basic. Bu paketle birlikte elektrikli yapıdaki ön ve arka camlar, kaydırabilir özelliğe sahip arka koltuk sırası ve yükseklik ayarlamalarını mümkün kılan sürücü koltuğu gibi donanım seçenekleri standart olarak sunulmuş. Bir üst paket olan Life versiyonunda ise işler biraz daha gelişiyor. Bunda da fonksiyonel direksiyon, ön ve arka kısımda yer alan park sensörü, yükseklik ayarlamalarına sahip yolcu koltuğu, değişken yapıdaki bagaj zemini, 16 inç’lik yapıdaki alaşım jantlar paketin içine dahil ediliyor.  Style versiyonunda ise; LED ön farların yanı sıra, deri direksiyon simidi, spor ve konfor odaklı koltukları, ortam aydınlatması, otomatik klima, 17 inç’lik yapıdaki jantlar tercih edilmiş. Ayrıca opsiyon listelerinden ise dijital gösterge paneli ve 8.0 inç’lik bilgi eğlence sistemleri de araca dahil edilebiliniyor.

2019 Volkswagen T-Cross

2019 Volkswagen T-Cross modelin de güvenlik de es geçilmemiş. Güvenlik donanım seçeneklerin de ise çarpışma önleme sisteminin yanı sıra, şerit koruma takibi gibi teknolojiler sürücüye yardımcı oluyor. Ayrıca hız sabitleyici, kör nokta uyarı sistemleri, park asistanı gibi detaylarda opsiyonel olarak seçiliyor. Toplamda 12 farklı gövde seçeneğine sahip olan 2019 Volkswagen T-Cross da Beats ses sistemi, anahtarsız giriş yapma ve çalıştırma gibi özellikler de opsiyon listesinde yer alıyor. Marka çatısı altında bulunan Polo ile aynı platforma sahip olacak T-Cross’un Almanya pazarındaki satış fiyatları 1.0 TSI 95 paketinde 17 bin 975 € fiyatlarından başlayacak. Aynı özelliklere sahip SEAT’ın Arona modelin de bu rakam Almanya pazarın da 16.290 Euro. Türkiye’de ise 1.0 TSI 115, otomatik şanzıman seçeneği ve Xcellence paketiyle 146.500 TL’den başlamakta.

2019 Volkswagen T-Cross Arka Görünüm

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası