2019 Ford Edge ST Yeni Teknolojiler ile Gelecek

0

Ülkemizde olduğu gibi uluslararası pazarda da isminden oldukça söz ettiren Ford Egde’nin performansa yönelik geliştirilen 2019 Ford Edge ST modeli bir kaç makyajlama ve parçalar ile geçiştirilmiş bir otomobil değil. Performans odaklı geliştirilen SUV modelin kaputunun altında 2.7 litrelik bir EcoBoost V6 motor yatıyor. Bu motor 335 bg güç üretimine sahip ve 515 Nm tork’da tork değerine sahip. Yeni gelecek olan bu modelde ayrıca özel bir ‘Sport’ moduda yer alıyor.

Vites seçme merkezindeki konsolda yer alan ‘S’ düğmesi ile aktif hale gelen mod ile Edge ST’nin adeta karakteri değişiyor. Mod geçişi sonrasında otomobilin egzoz sesindeki agresifliği de katlanıyor. Ayrıca kullanılan aktif ses sistemi ile de bu agresiflik kabine daha fazla yansıtılabiliniyor. Yeni mod ile birlikte 8 ileri otomatik şanzımana sahip otomobil 335 bg’lik performansa kavuşmuş oluyor ve motor gaz tepkisini arttırıyor.

2019 Ford Edge ST Konsol

Ayrıca SUV modelde Edge ST’nin maksimum performansta daha fazla kalması için şanzıman vites geçişlerini geciktiriyor. Daha seri vites yükselmesi yapan otomobil, devir yakalama ve düzenleme teknolojisi sayesinde vites düşüşü yaşanırken aracı gerekli devire getiriyor. Sport modunda ilerlerken de vites kulakçıklarının kontroülünün tamamen sürücü de kaldığı da markadan duyurulan bilgiler arasında yer alıyor.

2019 Ford Edge ST İç Tasarım

2019 Ford Edge ST

Performance Pack opsiyonu ile birlikte yeni fren rotorları boyut olarak önceki seriler gibi olsa da daha iyi soğutma ve performans vaad ediyor. Ayrıca paketle birlikte Edge ST, kırmızı fren kaliperlerine de kavuşmuş. ST ile pistlere çıkmak isteyen sürücüler için ön ve arka fren balataları, performans odaklı olanlarla da değiştiriliyor. Dört tekerden gücü asfalta en iyi şekilde aktaracak olan Edge ST, yeni kullanılan sport modunda da son derece çevik olacağa benziyor. Henüz tüm detayları gün yüzüne çıkmayan modelin 0-100 km/s ivmesi de henüz açıklanmadı. Modelin mevcut sport modeli bu ivmeyi 7.3 saniye gibi bir sürede tamamlıyabiliyor. Yeni modelin de bunu 6 saniye bandına taşımasını beklemek yanlış olmaz. Yaz aylarında ABD’de satışa sunulacak 2019 Ford Edge ST‘nin fiyatı da henüz açıklanmadı.

2019 Ford Edge ST Jant

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası