Kredi Borcu 3 Ay Ödenmezse Ne Olur?

0

Kredi veren bankaların tamamı kredilerinin zamanında tahsili için yasal takip hakkını saklı tutmaktadırlar. Bu nedenle de kredi kullandırdıkları tüm müşterilerine bu durumu sözleşme ile tebliğ etmektedirler. Bankalardan kredi çeken hiç kimse bankayla olan herhangi bir münasebeti dolayısıyla bankadan çektiği kredi borcunun tahsil edilmekten vazgeçileceğine ve yasal süreçlerin banka tarafından müşteri aleyhinde başlatılmayacağına inanmamalıdır. Bütün bankalar alacaklarının tahsili için bütün yasal yollara başvurmakta ve kredisini ödemeyen müşterilerinden alacaklarını bir şekilde tahsil etmektedirler. Peki kredi borcu 3 ay ödenmezse ne olur? bakalım.

Bankalar Hangi Sürelerde Yasal Takip Başlatmaktadırlar?

Kredi borcu 3 ay ödenmezse ne olur? Bu soruya cevap olarak yasal takip başlatılmış ve haciz ile banka borcunu tahsil etmiş veya müşteri ile anlaşarak yeni bir ödeme yöntemi belirlemiş olabilir. Ancak genel olarak bütün bankalar 3 ay boyunca borcunu ödemeyen müşterisine yasal takip başlatmakta ve borcunu tahsil etmek için icra ve haciz yoluna başvurmaktadır.

Üç ay haciz ve yasal takip başlatmak için çok uzun bir süredir. Hiçbir banka borcunu üç ay boyunca ödemeyen ve bankayla yeni bir sözleşme yapmayan müşterisi için fazla iyi niyetli davranmaz. Bütün bankalar ödenmeyen borcun ilk taksit tarihini müteakip bir şekilde yasal takip işlemlerini başlatarak müşterilerinden borcunun tahsili için gerekli adımları atmaktadır.

Bazı bankalar müşterileriyle tebligat aşamasında irtibat kurarak yeni bir ödeme planı oluşturabilmektedir. Ancak banka müşterisinin borcunu ödememesi ve yeni bir ödeme planına yanaşmaması halinde yasal takip süreci hızlandırılmakta ve banka en kısa sürede borcun tahsili için yasal takip başlatmaktadır.

Yasal Takip İşlemleri Nasıl Yapılmaktadır?

Bankalar borcunu ödemeyen müşterilerini telefonla veya tebligatla uyararak ödenmeyen borcun tahsilini isteyebilmektedir. Banka müşterisinin vereceği cevaba göre bankalar belirli süre içinde icra müdürlüklerine başvurarak veya icra mahkemelerinde dava açarak yasal takip başlatmaktadırlar. Yasal takip başlatıldıktan sonra banka müşterisine icra müdürlüğü veya icra mahkemesi tarafından verilen süreler söz konusu olabilmektedir. Banka borçlusu belirlenmiş zaman zarflarında hareket eder ve borcunu öder ya da yeni bir yükümlülüğe bağlarsa icra takibini durdurabilecektir. Aksi taktirde yasal takip işletilerek haciz işlemi ertelenmeden yapılabilecektir. Yasal takip hakkında detaylı bilgi için Kredi Yasal Takip Ne Zaman Başlar? içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası