Yerli Otomobil 3 Elektrikli Model ile Geliyor

0

Türkiye’de 7’den 70’e herkesi heyecanlandırmayı başaran Yerli Otomobil projesi hakkında Ortak Girişim Grubu tarafından yeni gelişmeler paylaşıldı. Türk sanayisi ve teknolojisi açısından bir dönem noktası oluşturan projenin, tüketicilerin trendleri izlenerek farklı strateji oluşturulmaya çalışıldığını, teknik ve finansal analizlerin de bu kapsamda sürüldüğü bilgisi verildi.

OGG, Türkiye’nin otomobilini üretirken Otomotiv Dünyasının trendlerini takip ederken, halkında görüş ve beklentilerinin ön planda olduğunu vurguladı. Bu bağlamda ülke içinde bir tüketici araştırmasının devam ettiğini, çalışmaların da Türk milletinin istek ve beklentilerine göre şekillendiğinin bilgisi verildi. Gelen bilgiler ile birlikte son durum ve alınan kararlar ise şu şekilde;

PROTOTİP 2019’DA

Ortak Girişim Grubu yani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın değimiyle babayiğitlerin açıklaması ise şu şekilde; ”Yerli otomobil için gereken projenin uzun soluklu bir yatırım sürecinin gerektiğinin farkındayız. Proje 3 farklı aşamadan oluşan 15 yıllık bir süreci kapsayacak ve ona göre planlar hazırlanacak. Toplam da 3 farklı elektrikli otomobil üretimi hedefleniyor ve üretimi yapılacak bu otomobiller gelişen otomotiv sektörünün ihtiyaçlarını ve Türk halkının beklentilerini her zaman ön planda tutacak.

Uluslararası piyasada aktif olarak üretilen diğer markalarla rekabet edecek otomobilimiz, daha öncede belirtildiği üzere 2019 yılında prototip olarak tanıtılacak. Daha sonrasında ise herhangi bir aksaklık olmaması durumunda 2021 yılında ise seri üretime geçecek. İlk olarak Türk milletinin beğenisine sunulacak olan yerli otomobil, yüksek standartlarda üretilecek.

Bu proje sayesinde türk sanayisi ve teknolojisi adeta bir kaldıraç görevi de görecek. İlk aşamada Türkiye pazarına girmesi hedeflenen otomobil daha sonrasında ise uluslararası pazarda talep edilen bir marka haline gelmesi için çabalayacağız. Tüm bu aşamaları çalışmalar yürütülürken kurulması hedeflenen otomotiv şirketinin de kilit yöneticileri belirlemek için kapsamlı bir süreç yürütüyoruz.” açıklaması yapıldı.

ÖN SİPARİŞ ALINMIYOR

Yapılan açıklama sonrasın da soruları cevaplayan OGG, üretilecek olan otomobile bu kadar talep gelmesinden oldukça memnun olduklarını belirttiler. Ayrıca projenin bu kadar sahiplenilmesinin gurur duyulacak bir şey olduğunu belirten grup gelen ön sipariş taleplerinin şu anki durumda mümkün olmadığını açıkladı. Merak edilen bir diğer soru ise Yerli Otomobil nerede üretilecek? idi. Grup bunun da teknik ve finansal analizler sonunda belirleneceği bilgisi verildi. Bu bağlamda da OGG dışındaki yapılan hiç bir haberin de dikkate alınmaması gerektiğinin altı çizildi ve yapılan değerlendirmelerin şu an için gereksiz olduğunu vurguladı.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası