Yeni Citroen C5 Aircross Paris’te Görücüye Çıktı

0

Fransız otomotiv devi Citroen’in merakla beklenen yeni nesil SUV modeli Citroen C5 Aircross nihayet Paris’te tanıtıldı. Markanın iddalarına bakılırsa C5 Aircross, tamamen konfor odaklı tasarımı, yeni süspansüyon sistemi ve yeni geliştirilmiş konfor koltuklarıyla ön planda olacak. Yeni proagresif hidrolik yastık sistemi ile donatılan SUV modelin öncelikli odak noktası da ”konfor” olacak. Fransız üretici konfor koltuklarının yanı sıra kullanılan hidrolik sistemler sayesinde seyir halinde oluşan gövde sarsıntılarını minumum seviye de tutarak otomobilin konfor konusunda zirveye yerleşmesini hedefliyor.

Gövde tasarımında alışagelmiş Aircross modelinden izler barındıran yeni SUV model, iki parçalı aydınlatma seçeneği ve havalandırma grupları ile yeni tasarıma vurgu yaparken, araç dışında boylu boyuna çember oluşturan siyah renkli sütunlar ile de geniş ve şık bir görünüm oluşturmuş. 570 litrelik bagaj hacmine ve şoför dahil 5 kişilik oturma alanına sahip olan C5 Aircross, istenildiği taktirde de bagaj hacmini 720 litreye kadar çıkartabilecek. İleri – geri hareket edebilen arka koltukları sayesinde bagaj hacmini genişletebilen otomobil ayrıca arka koltuklarında yatırılması ile birlikte 1630 litrelik bagaj hacmini de sürücüsüne sunabilecek yapıda tasarlanmış.

Yeni Citroen C5 Aircross

C5 Aircross Detayları

Yeni Aircross konforda yaptığı iyileştirmeleri sürücü ve yolcu güvenliğinde de bir üst seviyeye taşımış. Yeni model ile birlikte otomobil; otomatik frenleme sistemi, geliştirilmiş grip kontrol sistemini, hız sabitleyici ve şerit koruma asistanı gibi donanımları da bünyesinde barındıracak. Yine konsol bölgesinde konumlandırılan ve birçok modelde görmeye alıştığımız dijital gösterge ekranları yeni modelde de kullanılmış.

Yeni Citroen C5 Aircross Konsol Bölgesi

8 inçlik boyuttaki bilgi eğlence sistemine ek olarak 12.3 inçlik dijital sürücü gösterge ekranı da Aircross’un standart donanımları arasına eklenmiş. Ayrıca gövde üzerinde tüketicilerin seçebilecekleri 30’dan fazla renk seçeneği ile sürücüler otomobillerini istedikleri gibi kişiselleştirebilecek. Yeni model ile birlikte gelen 7 farklı gövde rengi seçeneği, çift renge sahip tavan ve 3 farklı renkte sunulacak tampona ek, Airbumbs ve tavan barları da renk seçenekleri arasında yer alacak.

Yeni Citroen C5 Aircross Yan Görünümü

C5 Aircross Motor Seçenekleri

Yeni Citroen C5 Aircross modelinde toplamda 5 adet olmak üzere 2 benzinli ve 3 dizel ünite seçeneği bulunuyor. PureTech olarak bilinen benzinli motorlar 130 beygir ve 180 beygir gücünde satışa sunulacak. Ayrıca Citroen bu benzinli seçeneklerde 6 ileri manuel şanzımanı ve 8 ileri otomatik şanzıman seçeneklerini de tercih edilebilir kılacak. Giriş seviyesi olarak adlandırılan ve 130 beygir güç üretimine sahip olan BlueHDi dizel seçeneği ise iki versiyona da sahip olacak. Yani hem manuel, hem de otomatik şanzıman ile satın alınabilinecek. 180 beygir gücüne sahip dizel motor seçeneği ise sadece otomatik şanzımanla sunulacak. Bu motor seçeneklerine ek olarak da Citroen‘in 2019 yılında motor seçeneklerine hibrit seçeneğini de eklemesi bekleniyor. Fiyat politikası ve detaylı teknik bilgileri henüz gün yüzüne çıkmayan modelin ise 2018 yılı sonralarına doğru satışa çıkarılması bekleniyor.

Yeni Citroen C5 Aircross Arka Görünüm

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası