Yapı Kredi Esnek Hesap Nedir?

0

Yapı Kredi Esnek Hesap, size özel olarak tanımlanan limit dahilinde vadesiz hesabınızda yeterli bakiye bulunmadığında nakit ihtiyacınızı karşılamak için kullanabileceğiniz bir kredili mevduat hesabıdır. Esnek Hesap limitiniz ile;

  • Yapı Kredi ATM’lerinden nakit para çekebilir
  • Yurtdışında iseniz VISA/Plus veya Maestro/Cirrus amblemli ATM’lerden nakit para çekebilir
  • TL Kartınız ile alışveriş yapabilir
  • Faturalarınızı ve kiranızı ödeyebilir
  • Talimatlı ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yapı Kredi Esnek Hesap Nasıl Açılır?

Yapı Kredi Esnek Hesabınızı kullanmaya başlamak için öncelikle vadesiz hesabınızın bulunduğu Yapı Kredi şubesine başvurmanız gerekmektedir. Başvuru için gerekli evraklar;

  • T.C. kimlik kartı
  • Gelir belgesi
  • Sigortasız çalışanlar için şirket onaylı ücret belgesi ve tasdikli imza sirküleri
  • Ücretli çalışanlar için maaş bordrosu
  • Serbest meslek çalışanları için vergi levhası fotokopisi

Bankanıza yaptığınız Esnek Hesap başvurusunun olumlu sonuçlanması durumunda, belirlenen hesap limitini istediğiniz zaman kullanmaya başlayabilirsiniz. Esnek Hesabınızdan harcadığınız tutar, hesabınızın bağlı olduğu vadesiz hesaba para yatırdığınızda otomatik olarak hesap bakiyenizden kesilir. Hesabınızdan yaptığınız harcama detaylarını, ödeme bilgilerinizi, faiz ve vergi oranlarını hesap özetinizden inceleyebilirsiniz. Hesap özetiniz her ay sonunda bankanızda kayıtlı mail adresinize gönderilir. Dilerseniz 3,40 TL olan posta ücretini ödeyerek hesap özetinizi matbu olarak da alabilirsiniz.

Hesap özetinizin yanı sıra Yapı Kredi şubeleri, 0850 222 04 44 numaralı çağrı merkezi, Yapikredi.com.tr ya da Mobil Şube üzerinden de Esnek Hesap işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Esnek Hesap Günlük ve Aylık Faiz Oranları

Esnek Hesap harcamalarınıza günlük %1.25 oranında faiz, KKDF, [SMV uygulanır. Eksi bakiyenizi erken kapatmanız durumunda yalnızca krediyi kullandığınız günler için faiz uygulanır. Son ödeme tarihi geçen krediler ise aynı oran üzerinden günlük faize tabi tutulur. Esnek Hesap limitinizi kullanmadığınız takdirde hesabınızdan herhangi bir komisyon ücreti ya da faiz alınmaz.

Esnek Hesabınızdan yaptığınız harcama için ne kadar geri ödeme yapacağınızı Yapikredi.com.tr adresinde bulunan Hesaplama Aracı ile öğrenebilirsiniz.

Yapı Kredi Esnek Hesap Nasıl Kapatılır?

Esnek Hesabınızı kapatmak için öncelikle hesap borcunuzu kapatmanız gerekir. Daha sonra vadesiz hesabınızın bulunduğu Yapı Kredi şubesinden yazılı başvuruda bulunarak Esnek Hesabınızı kapattırabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası