Kredi Başvurusu Nasıl İptal Edilir?

21

Maddi ihtiyaçlarınızı karşılamak için kredi başvurusu yaptığımızda kredi skor puanımız olumsuz olarak etkilenir ve düşer. Bu nedenle kredi başvurusu sonrasında kullanmaktan vazgeçtiğinizde veya aynı anda farklı bankalara kredi başvurusu yaptığınızda bu durum skor puanınızı olumsuz etkileyecek ve puanınızı düşürecektir. Bu durumda yapılması gereken kredi başvurusunun silinmesi veya iptal edilmesidir. Peki kredi başvurusu nasıl iptal edilir?

Kredi başvurusunu iptal etmek için izleyebileceğiniz iki yöntem var. Bu yöntemlerden birincisi Kredi Kayıt Bürosu tarafından kayıt altına alınan kredi başvurusunu silinmesini beklemektir. Bankanızın kredi kayıt bürosuna verdiği bilgiler anlık olarak sisteme işlenir. Ortalama olarak 20 gün içerisinde sistemden silinecek olan veriler için 20 gün bekleyebilirsiniz. Kredi başvurunuzun silinmesi için izleyeceğiniz ikinci yöntem ise banka şubesine giderek kredi bölümü çalışanları ile görüşebilir ve başvurunuzun iptal edilmesini sağlayabilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi Nasıl İptal Edilir?

Kredi başvurusu yaptığınızda krediyi kullanmak istemeyebilirsiniz. Bu durumda kredi başvurusunu iptal etmeniz kredi skor puanınız için çok önemli olacaktır. Kredi başvurunuzu değerlendirilmeden önce ve değerlendirme sonrasında iptal edebilirsiniz.

Kredi Onayı Öncesi

Başvuru yaptığınız kredi onay aşamasındayken iptal edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken başvuru yaptığınız banka şubesine gitmek ve başvuru işlemlerinizi yapan ilgili çalışan ile görüşerek iptal etmek istediğinizi belirtmektir. Kredi bölümü çalışanı sisteme girerek kredi başvurusu iptali sağlar.

Kredi Onay Sonrası

Kredi başvurusu yaptıktan sonra banka onayı veya genel müdürlük onay sürecinde başvurunuzu iptal edebildiğiniz gibi dilerseniz onay sonrası da kredinizi iptal edebilirsiniz. Onaylanmış kredinizi kullanmak istemediğiniz ilgili bankaya bildirerek iptal edilmesini sağlayabileceğiniz gibi size onay mesajı olarak gönderilen mesaja iptal cevabı vererek de kredi başvurunuzu iptal edebilirsiniz. Kredi başvurusu iptali, bankaların yapmakla yükümlü oldukları bir işlem olup iptal başvurunuz ile ilgili işlem yapılması zorunludur. İptal başvurusu yaptığınız banka bu konu ile ilgili yaptığı tüm işlemleri kredi kayıt bürosuna bildirmekle yükümlüdür.

Not: Kredi başvurusu iptali için bankalar en hızlı yöntem mobil bankacılık sistemi üzerinden iptal başvurusu yapmaktır. Kredi başvurunuzu iptal etmek istediğinizde mobil bankacılık sistemini kullanarak başvurunuzu iptal edebiliyorsunuz. Kredi başvurusu nasıl iptal edilir? yazımız hakkında soru sormak için aşağıdaki yorum bölümünü kullanabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
21 Yorumlar
  1. Muzaffer diyor

    X bankadan kredi başvurusu yapıp sms ile onaylandı bankaya gitmeden kaç gün içerisinde iptal olur ve cayma bedeli ödenirmi

  2. Aynur diyor

    Yapi kredi ye internet üzerinden online olarak ihtiyaç kredisi başvurusu yaptim sadece şifre mesajı geldi onaylandimi onaylanmadı mı diye başka mesaj gelmedi tc mı girdiğim için
    endişeliyim mobilde inmiyor bir sorun yaşarmıyim acaba bilgi verirmisiniz

  3. Tarık diyor

    Dijital kredi başvuru yaptım nasıl iptal ederim

  4. Gürkan diyor

    Kredi basvurusunu iptal etmek istiyorum iptal ettim icin cezai islem uygulanacak mı

    1. Mehmet Oktay diyor

      Finansman kredi başvuru larini bütün başvuruları iptal etmek istiyorum

  5. Gülay diyor

    Dijital kredi başvurusu yaptım nasıl iptal ederim

    1. Mehmet Oktay diyor

      Kredi başvurularımi iptal etmek istiyorum

  6. Coşkun Kaya diyor

    Saçma sapan bir bankacık olduğunuz için tüm hesaplarımı kapattım. İçim rahatladı.

  7. Yusuf diyor

    İhtiyaç kredisi başvurusu yaptım. Fakat iptal ettirmek istiyorum. Ardından böyle bir mesaj geldi ”x numaralı referans numaralı krediniz onaylandı. Kredinizi kullanmak için lütfen x adresinden bilgilerinizi tamamlayın. İşlem size ait değişse bize ulaşın.” Hiçbir işlem yapmadan otomatik iptal edilebilir mi? İptal edildikten sonra herhangi bir cezai işlem uygulanır mı?

    1. Araba Haber diyor

      İhtiyaç kredisi başvurunuz ön onay aşamasında kalmış durumda. Herhangi bir işlem yapmamanız durumda eksik bilgiler nedeniyle kredi başvurusu iptal edilir ve iptal sonrasında da herhangi bir cezai işlem uygulanamaz.

      1. Yusuf diyor

        Çok teşekkür ederim. İyi günler dilerim.

  8. Reis diyor

    Kredi başvurusundan dolayı kredi notum etkilenirmi? (1) yoksa evrak götürdüğümdemi etkilenir? (2) ayrıca 14 gün boyunca evrak götürmezsem onay çıkar mı? Çıkmaz mı? (3) açıklarsanız iyi olur bir önceki cevaplar için teşekkürler sağolun 🙂

    1. Araba Haber diyor

      Kredi başvuruları sonucu kredi notu elbette ki etkilenir. Aslında sisteme giriş yapıp yaptığınız her sorgulama dahil kredi notu üzerinde etkilidir. Çok fazla sorgulama ya da başvuru bankaların gözünde eksi puan sebebidir. Çok ince bakarsak aslında kredi notu sorgulamak bile, kredi notunu etkiler. Tabii ki belirttiğiniz şekilde tek başvurunuz varsa endişelenecek bir şey yok demektir. Başvuru ve sorgulamalar absürt sayılara ulaştığı zaman güvensizlik yaratır. 14 günlük süre sonunda eksik evrakları temin etmediğiniz için mevcut başvuru/ön onay iptal edilir.

  9. Reis diyor

    Kredi onay öncesinde müş. Hiz. Arayıp iptal ettirirsem ceza bedeli ödermiyim? Yoksa 14 gün bonra hiç bir evrak teslim etmeyip otomatik iptal edilirse ceza bedeli öder miyim? Hangisini seçmeliyim? Müş. Hiz. Aramak 14 gün beklemek ayrıca ceza bedeli ödeyip ödemeyeceğimi soöylerseniz sevinirim.

    1. Araba Haber diyor

      Sistemsel olarak sadece kredi başvurusu olarak kalır işleminiz, herhangi bir işlem yapmadığınız sürece bir sorun da yaşamazsınız. Kredi başvurusu reddedilen biri gibi eksik evrak nedeniyle işlem iptal edilir. Herhangi bir cezai bedel ödemeniz de kesinlikle söz konusu değildir.

  10. Reis diyor

    Bugün iş bankasından 10000 tl tutarında bir krediye başvurdum (internetten) ve bu başvurumu sms bilgilendirmesi aldım fakat başvuru takip bölümünden göremedim onay sms geldiği için işleme alındığının teyitini aldım daha sonra (1) smsde işleminize devam edebilmemiz için şubeye evrakları vermeniz gerekmektedir diyor benim kredim daha onaylanmadı hiç bir evrakta götürmedim şubeye şimdi 14 gün beklesem iptal olacak mı başvurum eğer iptal olursa ceza bedeli ödeyecekmiyim yoksa (2) müş. Hiz. Arayıp mı iptal ettiriyim cevabınıza 1 yada 2 yazmanız benim için yeterli sorduğum soruların başına rakam koydum lütfen rakamla cevap veriniz iyi günler…

    1. Araba Haber diyor

      1 – Herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok.

  11. Hikmet diyor

    Onaylı kredi gösteriyor ama fazla ben daha az çekmek istiyorum ama başvuru yapamıyorum onaylı kredi çıkıyor karşıma ne yapmalıyım

    1. Araba Haber diyor

      Yeni kredi başvurusu için önceden onaylı veya mevcut kredinizin olması yeni başvuruya engel değildir. Hangi banka, hangi platform üzerinden başvuru yapmaya çalışıyorsanız bilgi verirseniz detaylı bilgilendirme sağlayabiliriz. Aciliyetiniz varsa kredi kullanmak istediğiniz bankanın müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz.

  12. Selma diyor

    Tüketici kredisine başvurdum ancak iptal etmek istiyorum nasıl iptal edebilirim?

    1. Araba Haber diyor

      Selma hanım krediye banka şubesinden başvuru yaptıysanız; başvuru yaptığınız şubedeki müşteri temsilcisi ile görüşerek iptal işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Online başvuru yaptıysanız eğer, mobil bankacılık veya internet bankacılığı kanallarından kredi sekmesine girerek iptalini gerçekleştirebilirseniz. Son kredi kampanyasından faydalanıp eğer 6 ay ötelemeli tüketici kredisi başvurunuz var ise başvurunun ilk onayından sonra kredi kullandırım sekmesinden girip tekrar; onay ver ve kredi iptal sekmesinden iptal işlemini kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası