Volkswagen Touareg R Hibrit Suv Hakkında Açıklama Yaptı

0

Alman otomobil devi Volkswagen, SUV sınıfındaki otomobili olan yeni nesil Touareg R Hibrit Suv modelini önümüzdeki sene tanıtacak. Şirketten yapılan açıklamada bu araçta hibrit güç aktarma sistem ve aksamı kullanılacak. Uzun zamandır konuşulan bu yeni nesil Volkswagen Touareg R araç, en sonunda Volkswagen tarafından doğrulandı. Volkswagen satış – pazarlama başkanı olan Jürgen Stackmann yaptığı açıklamada, bu yeni araçta hibrit güç aktarma sistemi kullanımına karar verildiğini açıkladı.

Touareg R Hibrit Suv 2021’de Gelebilir

Alman devi Volkswagen daha önce R portföyünden olan Golf R’yi 2020 yılında tanıtacağını ilan etmişti. Bu ilandan sonra Golf 8 için yapılan tanıtım öncesinde açıklama yapan Jürgen Stackmann, R portföyünün yeni modellerle önümüzdeki yıl genişleyeceğini ifade etti. Bu açıklamalar doğrultusunda yeni nesil Touareg R modeli tahminen gelecek sene tanıtılacak fakat 2021 yılında satışa sunulacak.

Otomobil devi, ilk nesil Touareg R50 modelini daha önce 5.0 litre V10 dizel motorla satmıştı. Bu ilk nesil otomobil, 850 NM tork değeri ve 345 hp beygir gücüne sahipti. Bu ilk nesil araç, 900 NM tork değeri ve 416 hp beygir gücüne sahip 4.0 litre dizel motorlu yeni Touareg V8’e göre daha az değerler üretiyordu.

Yeni nesil Touareg R de ise dizel motor kullanılma ihtimali çok düşük bir olasılık. Yeni nesil Touareg R büyük ihtimalle, dörtlü elektrikli motor sistemine sahip 2.0 litrelik bir benzinli motor ile gelmesi bekleniyor. Otomobil Üreticisi Volkswagen, halen daha Çin pazarında elektrikli SUV versiyonunu satmaya devam ediyor ve çok yakın bir zamanda bu versiyonu Avrupa’da da satışa sunacak. Satışa sunulacak bu araç ise 700 NM tork değeri ve 362 hp beygir gücünde olacak. İçten yanmalı bu motorun yeni versiyonu ise Touareg R Hibrit Suv modelini 400 hp’lik bir beygir gücüne taşıyabilir.

400 Hp Üzeri Güç

Alman devi daha önce Arteon R modeli için 400 hp beygir gücünü aşacak, turboşarja sahip, 3.0 litre V6 motorla ilgili çalıştığını duyurmuştu. Bu motor tahminen yeni nesil Touareg R’de de kullanılabilir ancak bu husus kesin değil.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası