Tesla Roadster Sahiplerine Özel Hizmet Verilecek!

0

Elon Musk ve arkadaşlarının 1998 yılının Aralık ayında kurdukları Paypal, 2002 yılında eBay’e tam 1.5 Milyar dolar gibi uçuk bir satış bedeli ile satılmıştı. Gerçekleştirilen bu satıştan sonra Elon Musk, şirket ortaklığından 180 Milyon dolar gelir elde etti. Kazandığı 180 Milyon dolar ile rahat bir hayat sürebilecek olmasına rağmen, Elon Musk çılgın bir yatırıma imza attı. Bu paranın büyük bir bölümüne SpaceX ve Tesla’yı kuran Elon Musk, bugün yaptığı yatırımlar ile iki sektöre de oldukça hakim olmuş durumda. Peki, haberimize konu olan Tesla Roadster sahiplerine ne gibi özel hizmetler verilecek?

Tesla Roadster’ın Doğuşu

Musk, Paypal’ın satışından gelen parayı doğrudan aklında bulunan iki işe yatırdı. Bunlardan birisi elektrik teknolojisi ile çalışan otomobil, bir diğeri ise uzay araştırmaları için kurduğu SpaceX. Her iki alanda da bugün sayısız başarı elde etmiş bir şirket sahibi olan Elon Musk, aslında Tesla ile yeniden doğdu diyebiliriz.

Tesla, tamamen elektrik enerjisi kullanarak çalışan araçların atası olarak Tesla Roadster’ı (Tesla’nın ilk elektrikli spor otomobili) 2008 yılında piyasaya çıkardı. Tesla, Roadster modeli spor otomobilinden tam 2450 adet satmış bulunuyor.

Tesla Roadster Sahiplerine Özel Hizmet Verilecek

Elon Musk, Tesla’yı Tesla yapan modellerin başında gelen Roadster için özel bir düzenleme yaptı. Tesla, Roadster sahiplerine özel hizmet vereceğini açıkladı. İlk satılan otomobil modelinin Roadster olması ve şirketin bugün ki halinde pay sahibi olan insanlara özel hizmet verilmesi, Elon Musk’ın fikri.

Tesla’nın Servis ve Yedek Parça Belirsizliği

Tesla, 2008 ile 2012 yılları arasında ürettiği Roadster modeli spor araçları için 3 farklı nesilde üretim gerçekleştirdi. Birbirinden farklı 3 farklı varyasyon ve geliştirmeye sahip olan araçlar için bugün yedek parça üretimi gerçekleştirilmiyor. Tesla’nın yedek parça üretmemesi nedeni ile bu araçlara sahip olan kişiler, yan sanayi parça tedariği ile araçların servis bakımlarını yaptırıyorlar.

Tesla, ayrıca servis hizmetini de doğru yönetebilmiş gibi durmuyor. ABD yollarında her yıl sayı olarak ikiye katlanan Tesla araçlar için gelecek neler gösterecek bilemiyoruz. Ancak, yeni modellerin satış sayılarının istenilen seviyelerde olmaması, Tesla için bir anlamda servis sektörüne yönelmesi gerektiğinin işareti olabilir.

Tesla Roadster Sahiplerine Özel Hizmet Verilecek

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası