Çağımızın en yaratıcı ve teknolojik projelerinden biri olan Tesla yılda 500 bin araç üretecek. Bu harika haber Tesla firmasının meraklıları için adeta bir yeni yıl hediyesi olmuş durumda. Pek çok tesiste üretimi olan başarılı markanın, bu yeni üretim girişimi için tercih ettiği ülke ise Almanya. Oldukça büyük bir yatırım anlaşmasını kapsayan bu projede, Berlin üretim merkezi olarak kullanılacak. Almanya için de ciddi bir yatırım planı olan bu büyük adım, ülkenin gelirine de büyük bir katkı sağlayacak.
Hızlı Menü
Yeni Yılda Farklı Ülkelerde Tesla Üretimleri
Tesla markasının üretim çerçevesine eklemek istediği tek ülke Almanya değil. Bunun yanı sıra Çin’ in Şangay kentinde aktif hale getirmeleri beklenen bir gigafabrika projesi de bulunuyor. Tüm bu projeler aslında Amerika’ da bulunan ana yatırımlarına ek olarak tasarlanmış durumda. Ana fabrikası Amerika’ nın Kaliforniya eyaletinde bulunan Tesla markası, aynı zamanda kendi test pistine sahip bir bina olarak biliniyor. Burada üretilen Tesla otomobillerinin son test sürüşleri de yapılıyor.
Akıllarda Tek Soru
Amerika’ da doğup yavaş yavaş Avrupa kıtalarına yayılan bu büyük proje için şu sıra akıllarda tek soru var: Tesla, beklenen satışı sağlayıp, kar marjını yükseltebilecek mi, yoksa bu atılım beklenen sonucu getirmeyecek mi? Avrupa ekonomisinde değişen dengeler göz önüne alındığında kafaları kurcalayan bu soru, dâhiyane proje Tesla için bile şüphelerin olduğunu ortaya koyuyor gibi… Meraklılarının beklenen ilgiyi göstereceğinden şüphe yok, bu sayede beklenen karı elde edip, yatırımının karşılığını verebilir.
Başka Hangi Ülkeler
Çin ve Almanya ile başlayan bu heyecanlı projenin bir diğer merak edilen sorusu da Tesla’nın başka ülkelerde yatırım yapıp yapmayacağı. Üretim seviyesi ve yayılma hızı düşünüldüğünde, şirketin yakın gelecek kalkınma planları arasında bu fikri de barındırması bekleniyor. Dünyanın pek çok yerinden tedarik edilebilecek olan Tesla otomobilleri, böylece pek çok kullanıcıya ulaşabilecek ve dünyanın her yerinde kullanılabilecek. Henüz bu konuda bir açıklaması bulunmayan firmanın izlediği politikayı yorumlayan uzmanlar, bu ihtimalin çok uzak olmadığı görüşünde.