Renault ve Volkswagen Yüzlerce Personeli İşten Çıkarttı

0

Tüm dünyada etkisini ağır bir şekilde göstermeye devam eden corona virüs salgını, belki de en çok otomotiv sektörüne zarar vermiş durumda. Salgını önleme çalışmaları kapsamında bir çok otomotiv devi üretimlerini durdurma kararı almış, bayiler kepenk kapatmış ve sokağa çıkma yasakları ilan edilmişti. Bu dönemde üretimin olmaması, parça temin edilememesi ve taleplerin düşmesi sektöre oldukça zor günler yaşattı.

İlk çeyrekte büyük kayıplar yaşayan otomotiv sektörü her ne kadar tekrardan faaliyetlere devam etme kararı alsa da hali hazırda talepler oldukça düşmüş durumda. Bu durum tesislerinde normal üretim kapasitelerine erişmesini engelliyor. Maliyetleri kısma yolunda adım atan Renault ve Volkswagen grupları da çareyi personel azaltma da buldu.

Alman otomotiv devi Volkswagen, Polonya’nın Poznan şehrinde yer alan tesisinde 450 personelinin işine son vereceğini duyurdu. Volkswagen işten çıkartmaları yaşanan corona virüsü salgını sonrasındaki taleplerin düşmesine bağladı. Markanın Poznan yöneticisi Jens Ocksen da işten çıkartma kararı sonrasında açıklama yaptı. Jens Ocksen salgın sonrası yaşanan zorlu ekonomik koşulların sektör için belirsizliğe yol açtığını belirtti.

Üretime ara verilmesinin ardından 27 Nisan itibariyle tekrar faaliyete geçen Volkswagen Poznan Fabrikası tek vardiya sistemi ile üretimine devam ediyor. Toplam da 10 bin kişiye istihdam sağlayan fabrika Polonya’nın Wielkopolska bölgesin de en çok kişiye iş imkanı sağlayan şirket konumda yer alıyor.

Renault 400 Çalışanın İşine Son Verecek

Corona virüs salgını sonrasında kemerleri sıkmaya karar veren bir diğer markada Fransız otomotiv devi Renault oldu. Volkswagen’in işten çıkartma kararı sonrasında açıklama yapan Renault’da Slovenya fabrikasın da 400 personelinin işine son vereceğini açıkladı. Markanın Clio, Twingo ve Smart ForFour üretimi gerçekleştirdiği fabrika da toplam da 3 bin 200 personel görev alıyor. Renault‘da işten çıkartma kararını tesislerde üretimin minimum seviyede seyretmesine ve salgın sonrası uyulması gereken tedbirlere bağladı.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası