Audi, Renault ve Hyundai Fabrikaları Açma Kararı Aldı

0

Dünya genelinde devam eden Corona virüs salgını sonrası bir çok otomotiv devi üretime ara verme kararı almıştı. Geçtiğimiz günlerde Alman sendikalar Angela Merkel’e üretimin devam etmesi konusun da mektup yazarken, Türkiye’de de Anadolu Isuzu grubu üretime devam etme kararı almış ve fabrikaları tekrardan faaliyete geçirmişti.

Bugün itibariyle ise 3 otomotiv şirketi daha tesislerini aktif hale getirme kararı aldı. Audi, Renault ve Hyundai markaları aldıkları bu kararlar ile Avrupa’da fabrikalarını tekrardan üretime geçirecek olan ilk markalar olacaklar. Alınan karar sonrası bölge sendikalarından ve hükümetlerden nasıl tepkiler geleceği ise merak konusu.

Bloomberg da yer alan bir habere göre ise Audi, Macaristan’da ki bir fabrikasını ise çoktan üretime geçirmiş. Ülkede bulunan büyük bir motor fabrikasını faaliyete geçiren Audi, hali hazırda 100 kişilik bir personel ile çalışmaya başlamış. Bloomberg, Alman otomotiv devinin önümüzdeki hafta sonu 2. üretim bandını da faaliyete geçirip daha fazla işçinin iş başı yapacağı bilgisini de verdi.

Peki otomotiv devleri ne kadar bu kadar aceleci davranıyor? Bunun nedenin ise otomotiv sektörünün Avrupa pazarında durmasının zararlarına bağlanılıyor. Edinilen bilgiye göre üretim durmasının devam etmesi 3 milyon otomobilin satılamamasına neden olacak. Ayrıca sektör de 60 milyar dolarlık bir zararın oluşmasına neden olacağı konuşuluyor. Geçtiğimiz günlerde Angela Merkel’e yazılan mektubun da, otomotiv devlerinin çalışmalara hız vermesinin de temel nedeninde altın da bu sebebin olduğu düşünülüyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası