Yılın En Değerli Otomobil Markaları Açıklandı

0

Birleşik krallık merkezli uluslararası pazar araştırma şirketi olan Kantar Millward Brown edindiği veriler ışığında düzenlenen BrandZ Top 100 En Değerli Uluslararası Markalar listesi yayınlandı. Bir çok otomotiv devinin yarıştığı liste de Japon otomotiv üreticisi Toyota, 29.987 milyar dolar  değer ile en değerli otomobil markası ödülünü almaya hak kazandı. Toyota geçtiğimiz yıla göre de %5’lik bir oranda bir büyüme katetmiş. Son zamanlarda bir çok markanın eğilim gösterdiği SUV model patlamasından oldukça karlı çıkan Toyota, Amerika ve Avrupa pazarındaki satışlardan da oldukça memnun.

Markanın pazar başarıları da Toyota’nın sahip olduğu birincilik ünvanını korumasını sağladı. Peter Walshe’de yaptığı açıklamada sonucun markanın emin adımlarla yürüyüşünden kaynaklandığını ifade etti. Ayrıca Peter Walshe, Toyota’nın neden 6 yıllık süreç içerisinde üst üste bu başarıyı elde ettiği hakkında da açıklamalarda bulundu. Aslında Toyota’nın en değerli otomobil markası olması sürpriz değil. Bugüne kadar toplamda 13 kez düzenlenen listede Japon otomotiv devi 11. kez birinci oldu. Toyota sadece 2010 ve 2012 yılları arasında birinciliği göremedi fakat o yıllarda da listeye ikinci sıradan girmeyi başardı.

En Değerli Otomobil Markaları

En değerliler listenin ikinci sırasında ise bu sene Alman otomotiv üreticisi Mercedes bulunuyor. Mercedes’de 25.684 milyar dolarlık bir değer ile %9’luk bir büyümeye sahip. Bu büyüme Alman devini en yakın rakibi olan BMW’nin üstüne taşımaya yetmiş. Yine Alman teknolojisine sahip BMW %4’lük bir büyüme oranı katederek 25.624 milyar dolarlık değer ile listede 3. sıraya yerleşmiş. Peter Walshe’a göre Mercedes’in, BMW’yi geri de bırakıp bu değere yükselmesinin en büyük sebeplerinden biri markanın, Çin, Brezilya ve Rusya’daki pazar hacmini genişletmesi. Tabi ki markanın E-Serisi’nin de popülerliğini son dönemlerde giderek arttırması büyümeye yansıyan bir diğer etken. En değerli otomobil markalarının ilk 10 listesi ise şu şekilde;

  1. Toyota
  2. Mercedes
  3. BMW
  4. Ford
  5. Honda
  6. Nissan
  7. Audi
  8. Tesla
  9. Maruti Suzuki
  10. Volkswagen

Şeklinde. Yine Alman otomotiv devleri arasında yer alan Volkswagen, Dieselgate skandalı sebeplerinden dolayı 2 yıldan sonra tekrardan bu yıl ilk 10’a girmeyi başardı. Listeye otomotiv dışı baktığımız zaman ise %23’lük bir büyümeye sahip olan Google değerini 302 milyar doların üzerine taşıyarak genel sıralamada birinci oldu. Yine genel sıralamada %28’lik artış yakalayıp 300 milyar dolar değere ulaşan Microsoft ikinci sırada yer alırken, Amozan’da %49’luk gibi bir rekor büyüme katederek 3. sırada yer aldı.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası