Porsche Taycan Hız Rekorunu Daha da Hızlı Kırılabilirdi

0

Yaklaşık bir ay kadar önce Porsche firmasının elektrikle çalışan ilk aracı olma özelliği taşıyan Porsche Taycan rekoru kırıldı. Diğer firmalarınkine bakıldığında oldukça iyi bir hız yapan aracın rekorunun aslında daha da hızlı kırılabileceği anlaşıldı. Ürünün müdürünün yaptığı açıklamaya göre kırılan rekor araç serilerinin gerçek gücünün çok altında kalmakta. Ağustos ayında aracı tanıtan firma, tanıtımın yapılmasından önce Taycan adlı aracının Nürnburgring (Almanya) pisti üzerinde bir pist sürüşü yapmış ve rekora imza atılmıştı. Taycan aracının kırdığı rekorun süresi ise yedi dakika 42 saniyeydi.

Elektrikli Araçların Hız Rekoru Kırıldı

Daha önce pistte yarışmış olan bütün elektrikli araçların hız rekorunu kırmış olsa da gelen açıklamalara göre Taycan aslında daha fazla tur atabilecek bir güce sahip. Firmanın ürettiği elektrikli araç Taycan’ın müdürü görevinde bulunan Lukas Kramer de yapmış olduğu röportajda bunu özellikle belirtti.

Kramer yapmış olduğu açıklamada pistte rekora imza atan aracın Taycan Turbo S değil, Taycan Turbo adındaki bir başka seri olduğunu belirtti. S modeli, öbür modellerin aksine daha çok güç üretimi yapıyor. Ayrıca aracın içerisindeki şasi de özellikleri sayesinde daha iyi bir rekor kırıcı olabiliyor. Yani açıklamalara göre Turbo S modeli Turbo modelinden daha hızlı hareket ettiği için tur atma süresini de daha kısa bir sürede tamamlıyor.

Tesla Rekoru Geçemeyebilir

Taycan modellerinin iki modeli de 616 beygirlik bir güce sahip. Ancak modellerden biri olan Turbo 670, Turbo S ise 750 beygirlik bir gücü yakalayabiliyor. Ancak sıra torklara geldiğinde Turbo S, Turbo modelini geçiyor. Tüm bu özelliklere bakıldığında Tesla’nın yeni aracı olan Model S’nin Porsche Taycan’ın rekorunu geçemeyeceği düşünülüyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası