Nissan ve Infiniti 1.2 Milyon Aracı Geri Çağırdı

0

Ünlü araba modeli markalarından olan Nissan ve Infiniti; tam olarak 1,2 milyon aracı geri çağırdı. Aracı geri çağırmalarının sebebinin ise, hatalı arka kamera paneli yüzünden olduğu iddia ediliyor. Nissan ve Infiniti, 2018-2019 model olan neredeyse tüm otomobillerini geri çağırdı. Son dakika alınan bu kararın nedeni ise arka kamera sistemi görüntü ayarlarının ekranda hiçbir görüntü yer almayacak kadar değiştirilmesi olarak açıklandı.

Arka Kamera Paneli

Nissan Kuzey Amerika, 1,2 milyondan fazla modelde aracın, arka kamera panelinin neredeyse hiçbir görüntü alamayacak şekilde ayarlanabilmesi nedeniyle araçları geri çağırdı. 2018-2019 sezonunda üretilen ve neredeyse tüm araçları kapsayan bu karar, NIHTSA geri çağırma kararı NO. 19V654000 ile resmi olarak açıklandı. Geri çağırma kararından etkilenen toplam araç sayısı ise totalde 1.228.830 oldu.

İki Düzine Araç Modeli

Alınan kararla geri çağrılan araçlar arasında Nissan ve Infiniti markalarına ait tamı tamına iki düzineden fazla model yer alıyor. Otomobil çeşitleri, kamyonlar, crossoverlar, SUVler, vanlar, coupeler da maalesef bu karardan etkilenen modeller arasında yer alıyor.

Karardan etkilenen modeller arasında; Nissan Altima, Frontier, Kicks, Leaf, Maxima, Murano, NV, NV200, Pathfinder, Rogue, Rogue Sport, Sentra, Titan, Versa Note, Versa sedan, Infiniti Q50, Q60, QX30 ve QX80 gibi araçlar yer alıyor. Açıklanan listede 2019 Nissan GT-R ve Taxis ile 2019 Infiniti QX50, QX60, QX70 ve QX70L yer alıyor. Neredeyse o yıllar arasında üretilen her model geri çağırmaya mecburi olarak dâhil edildi. Teknik açıdan bu araçların geri çağrılma sebepleri, arka kameralarının artık görüntü alamayacak bir şekilde ayarlanabiliyor olması. Bu şekilde bir sistem ayarını bilerek yapmak inanılmaz derecede zor ve yapılsa dahi mutlaka kullanıcının bir hatası demektir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası